Κοινωνία

Δερμιτζάκης: Αν ξεφύγει ο ιός οι ΜΕΘ δε φτάνουν

«Φοβάμαι ότι μπορεί να μάς ξεφύγει ο κοροναϊός, και τότε οι ΜΕΘ δε φτάνουν» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης.

«Άκουσα χθες την  (διευθύντρια της ΜΕΘ Ευαγγελισμού) κ. Κοτανίδου ότι είμαστε στο 1/3 των ΜΕΘ που έχουν σχέση με COVID, ότι οι υπόλοιπες 2/3 είναι άδειες. Στην Ελβετία το 15% μόνο των ΜΕΘ είναι κατειλημμένες και εκτιμάται σε 2 με 4 εβδομάδες θα είναι γεμάτες. Επομένως, θα πρέπει να σκεφτόμαστε λίγο την εκθετική καμπύλη… Αν μας ξεφύγει, φοβάμαι ότι μπορεί να μας ξεφύγει, θα γεμίσουν τα υπόλοιπα 2/3. Έχουμε εικόνα 15 ημερών. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε να κάνουμε σαν να είμαστε οριακά γιατί μπορεί να είμαστε οριακά και να μην το ξέρουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Τα μέτρα θα δουλέψουν αν τηρηθούν. Τα μέτρα είναι αρκετά κοντά, εκεί που πρέπει να είναι, χρειάζεται η προσπάθεια πολιτείας – πολιτών για να τηρηθούν» δήλωσε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...