Κοινωνία

Μάσκα στο αυτοκίνητο: Πότε είναι υποχρεωτική η χρήση της

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όταν ο οδηγός φορά γυαλιά μαζί με τη μάσκα, γιατί υπάρχει σοβαρή περίπτωση τα γυαλιά να θολώσουν.

Το μέτρο της χρήσης της μάσκας προσώπου και στους εξωτερικούς χώρους μπήκε πλέον στη ζωή μας. Ας δούμε τι πρέπει να προσέχουμε στο αυτοκίνητο.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ακόμη δεν έχει καθοριστεί σαφώς το εάν η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στο αυτοκίνητο και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Όταν ο οδηγός είναι ο μόνος επιβάτης δεν απαιτείται να φορά μάσκα στο αυτοκίνητο, όμως αναμένουμε διευκρινήσεις εάν απαιτείται να φορούν οι επιβάτες όταν είναι μέλη οικογένειας ή μη.

Θυμίζουμε πάντως ότι έτσι κι αλλιώς στις «πορτοκαλί» περιοχές επιτρέπεται οι επιβάτες μέσα στο αυτοκίνητο να είναι μέχρι και 3 μαζί με τον οδηγό (ο αριθμός αυτός αυξάνεται εάν οι επιβαίνοντες είναι γονείς μαζί με τα τέκνα τους), ενώ στις «κόκκινες» περιοχές επιτρέπεται μόνο 1 ακόμη επιβάτης εκτός του οδηγού.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όταν ο οδηγός φορά γυαλιά μαζί με τη μάσκα, γιατί υπάρχει σοβαρή περίπτωση τα γυαλιά να θολώσουν.

Οι οδηγοί αυτοκινήτων διανομών καλό θα είναι επίσης να φορούν συνεχώς τη μάσκα και να μην την βγάζουν κάθε φορά που μπαίνουν στο αυτοκίνητο, αποτρέποντας έτσι τυχόν μόλυνση από τα χέρια που ακουμπούν τη μάσκα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης