Κοινωνία

Τραγωδία στον Πειραιά: Πώς έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός από το χέρι του αδερφού του

Τα δύο αδέρφια από το Πέραμα, έκαναν πριν δέκα μήνες το όνειρο της ζωής τους πραγματικότητα. Μπήκαν με την τελευταία φουρνιά στην Αστυνομία και μέσα από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ έμαθαν να ζουν τη μάχιμη καθημερινότητα στους δρόμους του Πειραιά και να έρχονται αντιμέτωποι με τις πιο άγριες και σκληρές μορφές του εγκλήματος. Είχαν τον ενθουσιασμό και την ορμή των νέων ανθρώπων και τη θέληση να προσφέρουν, όμως η κακιά στιγμή σε συνδυασμό με την απειρία και έναν αδέξιο χειρισμό από τον μικρότερο αδερφό, έστειλαν στο θάνατο τον μεγαλύτερο γράφοντας με το αίμα του το φινάλε μιας αδιανόητης οικογενειακής τραγωδίας.

Το καινούργιο 9άρι Glock που πρόσφατα είχε πάρει ο 21χρονος και κρατούσε το βράδυ του Σαββάτου στα χέρια του για να το καθαρίσει είχε σφαίρα στη θαλάμη. Κάτι που ο «μικρός» Νίκος δεν είχε δει. «Δεν είναι θέμα εκπαίδευσης» λένε οι συνάδελφοι του «είναι καθαρά η απειρία…».

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 23:30. Ο 25χρονος Αργύρης στεκόταν δίπλα του. Λίγα λεπτά αργότερα μια αδέξια κίνηση του μικρού, θα άλλαζε δραματικά τη ζωή τους. Το 9αρι δεν είχε ασφάλεια. Και όταν το δάκτυλο πιέζει άτσαλα τη σκανδάλη, η σφαίρα ελευθερώνεται και καρφώνεται στο κεφάλι του 25χρονου Αργύρη. Ο πατέρας των παιδιών, σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού, που ήταν μπροστά στο σκηνικό, αρπάζει με το Νίκο τον Αργύρη που πνιγμένος στο αίμα παλεύει να ζήσει και τον μεταφέρουν στο Αττικό νοσοκομείο. Ο 25χρονος μπαίνει στα επείγοντα. Οι γιατροί πέφτουν πάνω του και προσπαθούν να τον κρατήσουν ζωντανό. Στις 3:50 ο Αργύρης «φεύγει».

Συνάδελφοι του Νίκου τον οδηγούν στην Ασφάλεια και η κατηγορία στη δικογραφία που σχηματίζεται είναι «Ανθρωποκτονία από αμέλεια» και αφορά στον ίδιο του τον αδερφό… Λίγες ώρες αργότερα οδηγείται στον εισαγγελέα και αφήνεται ελεύθερος. Οι συνάδελφοι του λένε ότι δείχνει ήρεμος. Όμως στην πραγματικότητα είναι χαμένος. Μοιάζει σαν να μην έχει συνειδητοποιήσει. Σαν να μην θέλει να παραδεχτεί. Σαν να έχει πέσει «μαύρο». Που έχει παγώσει το συναίσθημα και έχει μπλοκάρει τη σκέψη.

«Ακόμη και "κομμός" αρχαίας τραγωδίας θα εμπνεόταν από το οικογενειακό δράμα με το οποίο η μοίρα χτύπησε το σπίτι και την οικογένειά των δύο νέων συναδέλφων που μέχρι χθες κοσμούσαν με την παρουσία τους την Αστυνομία και την κοινωνία. Μόνο θύματα γέννησε η μαύρη ώρα, η κακιά στιγμή, που χέρι αδελφού αφαίρεσε από λάθος τη ζωή αδελφού» αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών. «Ημέρα πένθους για την αστυνομική οικογένεια. Ένας συνάδελφος μας ένας ειδικός φρουρός μάχιμος της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ δεν είναι πια κοντά μας.Η μοίρα παίζοντας ένα άσχημο παιχνίδι στέρησε από την οικογένεια του και την κοινωνία έναν αστυνομικό που είχε πολλά να προσφέρει. Σαν σωματείο Ειδικών Φρουρών θα σταθούμε δίπλα στους γονείς του αλλά και στον αδερφό του συνάδελφο μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές» τονίζει στο protothema.gr o Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.


Από την ΔΙ.ΑΣ στη ΔΡΑΣΗ

Τα δύο αδέρφια, ειδικοί φρουροί μπήκαν στην ΕΛ.ΑΣ το 2019. Ο 21χρονος Νίκος και ο 25χρονος Αργύρης, ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή στη δράση, στη ΔΙΑΣ του Πειραιά και «όργωναν» με τις μηχανές, τους δρόμους του «μεγάλου λιμανιού». Ο σωφρονιστικός υπάλληλος πατέρας τους ήταν υπερήφανος για τα δύο αγόρια γιατί ήξερε ότι εκτός από μάχιμοί, είχαν ο ένας τον άλλο γιατί ήταν πολύ δεμένοι μεταξύ τους. Στις 22 Οκτωβρίου, σταματούν από τη ΔΙ.ΑΣ καθώς βγήκε μετάθεση για την ομάδα ΔΡΑΣΗ. Ο Νίκος έχει ήδη αποκτήσει το καινούργιο 9άρι Glock. Όμως δεν το ξέρει καλά. Είναι εκπαιδευμένος αλλά άπειρος.

Αυτή η απειρία ήταν που μίση ώρα πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου θα άλλαζε δραματικά τη ζωή της ήσυχης οικογένειας στο Πέραμα…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ