Απαγόρευση κυκλοφορίας
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ερήμωσαν οι δρόμοι μετά τις δωδεκάμισι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κυκλοφοριακό κομφούζιο λίγο μετά τα μεσάνυχτα έφερε η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αθήνα με πολίτες που προσπαθούσαν να γυρίσουν στο σπίτι τους μέχρι τις 00:30, οπότε άρχισε η εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αθήνα και Θεσσαλονίκη έμοιαζαν έρημες λίγο αργότερα, ωστόσο, η μαζική επιστροφή δημιούργησε μποτιλιάρισμα.

​ Αρκετοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν το γεγονός στα social media, ενώ η Κηφισίας φαίνεται ότι ήταν απροσπέλαστη.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αθήνα

Λίγο αργότερα η ερημιά σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας αλλά και της Θεσσαλονίκης, δεν θύμιζαν σε τίποτα τις συνηθισμένες εικόνες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ίσχυσε πρώτη φορά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του νέου κύματος κορονοϊού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

 

Το μέτρο ισχύει για τις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο συναγερμού 3 (πορτοκαλί) και 4 (κόκκινο) από τις 00:30 έως τις 05:00 με συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=OkoeC5UI888 Απαγόρευση κυκλοφορίας

 

Ο μετακινούμενος υπάλληλος οφείλει να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και τη βεβαίωση κίνησης, σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή.

«Το μόνο έγγραφο που θα υπάρχει είναι οι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την "ΕΡΓΑΝΗ" ότι εργάζεται κι ότι τον απασχολεί η επιχείρηση» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε ερώτηση του Sputnik, προσθέτοντας πως «μετά τις 12 έως τις 5 το πρωί, θα επιτρέπεται η μετακίνηση και σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας».  

https://www.youtube.com/watch?v=4L-knuXJM2w

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ