Γκίκας Μαγιορκίνης
Κοινωνία

Γκίκας Μαγιορκίνης: Έκκληση στους νέους και σε ηλικίες 18 έως 40

Σε δραματικούς τόνους κυμάνθηκε η τοποθέτηση του επίκουρου καθηγητή επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη του κορονοϊού. Ο κ. Μαγιορκίνης αφού ανακοίνωσε ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας σε 24 ώρες απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες κυρίως στις ηλικίες 18-40 για να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας του κορονοϊού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακόμη έκρουσε καμπανάκι για τους καπνιστές λέγοντας πως διατρέχουν δύο φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για να νοσήσουν σοβαρά από κορονοϊό. Παράλληλα επεσήμανε ότι «η επιδημική αύξηση καθοδηγείται στην ηλικιακή ομάδα 18 με 39 με ποσοστό 10 με 20% μεγαλύτερο από το αναμενόμενο». Επιπλέον συμπλήρωσε ότι υπάρχουν «αρκετές εστίες μετάδοσης εκτός Αττικής. Αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο σε Ιωάννινα, Κοζάνη, Καστοριά, Θεσσαλονίκη». 

«Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, αποφεύγουμε συγχρωτισμό με αγνώστους», υπενθύμισε ακόμη ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ. Ακόμη επεσήμανε ότι οπ ο κυλιόμενος μέσος αριθμός θανάτων την ημέρα στην Ελλάδα, όπως έκανε γνωστό, είναι 7 με 8 την ημέρα.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο μέσος αριθμός των διασωληνωμένων είναι πάνω από 70 με 80 άτομα ενώ επισήμανε πως υπάρχουν σαφή ηλικιακά και γεωγραφικά στοιχεία ως προς την εξέλιξη του ιού.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...