ειδικές δυνάμεις
Κοινωνία

Γονείς στρατιώτη: Από τη μια είχαμε αγωνία και από την άλλη νιώθαμε περηφάνια

Την καρδιά τους άνοιξαν ο Μανώλης και η Καμέλια Προβιδάκη και μίλησαν στο zarpanews.gr για τη δύσκολη περίοδο της Ελληνοτουρκικής κρίσης.

Οι δυο Χανιώτες είχαν έναν παραπάνω λόγο να ανησυχούν, καθώς ο γιος τους βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, στο Ανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα υπηρετεί τη θητεία του στις ειδικές δυνάμεις σε στρατόπεδο στη Μυτιλήνη.

Πολλές είναι οι Ελληνικές οικογένειες που αυτήν την περίοδο έχουν γιο, πατέρα ή αδελφό να υπηρετούν τη θητεία τους. Σε μονάδα, πλοίο η υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού -οι οποίοι μάλιστα είχαν για πολύ καιρό σιγή ασυρμάτου- στην Πολεμική Αεροπορία, στο στρατό, στις ειδικές Δυνάμεις, στα απομακρυσμένα φυλάκια. Η σκέψη των δικών τους ανθρώπων ήταν μέρα και νύχτα δίπλα τους. Όπως του Μανώλη και της Καμέλιας που μπορεί να μένουν στα Χανιά, η καρδιά τους όμως χτυπούσε στη Μυτιλήνη, κοντά στο παιδί τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ήταν ένα περίεργο συναίσθημα γιατί εκείνη την περίοδο ο γιος μας είχε άδεια και του την ανακάλεσαν. Εγώ αγχώθηκα και στεναχωρήθηκα αλλά έπρεπε να πάει. Μου είπε μαμά μην αγχώνεσαι, δεν θα γίνει τίποτα δεν θέλω να ανησυχείς. Και έτσι έφυγε και μετά αισθανόμουν ένα κενό» είπε η Καμέλια Προβιδάκη.

 

«Αλλά μιλούσαμε στο τηλέφωνο, μας έλεγε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο πρόβλημα, πως όλα είναι εντάξει στο στρατόπεδο και αυτό με ησύχαζε κατά κάποιον τρόπο. Από την άλλη πάλι είχα την αγωνία μήπως γίνει κάτι γιατί είναι στην πρώτη γραμμή. Το βράδυ που ξάπλωνα δεν ήμουν ήσυχη. Σκεφτόμουν τι κάνουν τώρα, μήπως έχει συμβεί κάτι και εμείς δεν το έχουμε μάθει ακόμα» συμπλήρωσε.

«Με τον σύζυγό μου δίναμε κουράγιο ο ένας στον άλλον. Λέγαμε ότι δεν θα τολμήσει ο Τούρκος να κάνει κάτι και έτσι πέρασε αυτή η δύσκολη περίοδος» ανέφερε η Καμέλια Προβιδάκη.

«Για εμάς ήταν δύσκολο, γιατί με τον Τούρκο ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, σκεφτόμασταν τον πόλεμο. Λέγαμε ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει πόλεμος και ο πρώτος που θα πάρουν θα είναι ο γιος μας. Από τη μια είχα την αγωνία και από την άλλη ένιωθα περηφάνια. Στο τηλέφωνο μου έλεγε μη φοβάσαι, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, εμείς είμαστε δυνατοί, είμαστε στα ΛΟΚ δεν φοβόμαστε τον Τούρκο», είπε ο Μανώλης Προβιδάκης.

«Αλλά ο πόλεμος είναι πόλεμος για όλους δεν κάνει εξαιρέσεις» είπε ο πατέρας.

Χωρίς να χάσουν στιγμή το κουράγιο τους, ακόμα και όταν οι Τουρκικές προκλήσεις ξεπέρασαν κάθε όριο, οι Ελληνικές οικογένειες στάθηκαν βράχοι δίπλα στους δικούς τους ανθρώπους που υπηρετούν την πατρίδα. Και ‘κείνοι δυνατοί και περήφανοι, έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση μήνυμα αποφασιστικότητας. Μήνυμα που ελήφθη από τους γείτονες.

Καμέλια Προβιδάκη
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ