Μιχαήλ Σαακασβίλι
Κοινωνία

Αθήνα: Χτυπήματα δέχτηκε σε εκδήλωση ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι

Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι ήταν πρόεδρος της Γεωργίας από το 2004 έως το 2013, ενώ από τον Μάιο είναι επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Μεταρρυθμίσεων της Ουκρανίας.

Σε συγκέντρωση Γεωργιανών στην Αθήνα βρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, ωστόσο, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σημειώθηκαν επεισόδια, με τον ίδιο τον Σαακασβίλι να δέχεται χτυπήματα.

Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας δέχτηκε επίθεση από νεαρό άνδρα με κουκούλα που τον χτύπησε στο κεφάλι αρκετές φορές. Κατά τη διάρκεια της έντασης αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.

https://youtu.be/-4iHGWmKjfo

Παρά την ένταση ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας συναντήθηκε με τους μετανάστες και μίλησε για τα πολιτικά του σχέδια.

Ο Σαακασβίλι διετέλεσε πρόεδρος της Γεωργίας από το 2004 έως το 2013. Αργότερα, έφυγε από τη χώρα λόγω πολλών ποινικών υποθέσεων εναντίον του. Το 2015, έλαβε ουκρανική υπηκοότητα και έγινε κυβερνήτης της περιοχής της Οδησσού και το 2016 έχασε το αξίωμά του λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της περιοχής.

https://www.facebook.com/TvMtavari/videos/682272956003678/?t=13

Το 2017, ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο αφαίρεσε την υπηκοότητα στον Σαακασβίλι, ωστόσο, το 2019, ο σημερινός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι του την επέστρεψε. Από τον Μάιο, ο πολιτικός είναι επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Μεταρρυθμίσεων της Ουκρανίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...