Κουζουλοί Δρομείς
Κοινωνία

Πέντε χρόνια “Κουζουλοί“, 5 χρόνια εθελοντές, 5 χρόνια στον στίβο της προσφοράς

H αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός είναι μια πράξη συνέπειας και συνήθειας. Δεν το κάνεις περιστασιακά, προσπαθείς να το κάνεις πάντα και παντού.. Οι “Κουζουλοί Δρομείς” σαν σήμερα, 11 Οκτωβρίου, πριν από 5 χρόνια, ολοκλήρωσαν την πρώτη τους κοινή εθελοντική προσπάθεια.

Από τότε οι “τρεις σωματοφύλακες” του εθελοντισμού, δηλαδή ο Γιώργος Γαλανόπουλος, ο Πάρης Κάρτας και ο Μάνος Χατζηγιάννης, τρέχουν, ποδηλατούν, δραστηριοποιούνται με έναν σκοπό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όχι για να αισθανθούν οι ίδιοι πρωταθλητές, αλλά για να αφιερώσουν κάθε προσπάθειά τους μετατρέποντας κάθε στάλα ιδρώτα, κάθε χιλιόμετρο, κάθε ανάσα, σε έμπρακτη βοήθεια για τους πραγματικούς πρωταθλητές της ζωής.

Οι «Κουζουλοί δρομείς», ένα αμάλγαμα τριών διαφορετικών προσωπικοτήτων, μια απερίγραπτη μείξη ίδιων υλικών σε τρία ξεχωριστά πρόσωπα, παρακαλούν όσους πιστεύουν ότι κάτι «δεν γίνεται», να μην διακόπτουν εκείνους που το κάνουν πράξη! Σαν σήμερα έθεσαν τα θεμέλια για ένα ξεχωριστό ταξίδι αλληλεγγύης κι από τότε έβαλαν σκοπό να αποδείξουν πως μετά το ρήμα «αγαπώ», το «βοηθώ» είναι το πιο ωραίο ρήμα στον κόσμο.

Μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια οι “Κουζουλοί Δρομείς” έχουν συμμετάσχει σε πολλαπλές και ποικίλες εθελοντικές δράσεις είτε ως σύμπραξη αγάπης με άλλες ομάδες και συλλόγους είτε μεμονωμένα.

Η συνεργασία με ομάδες και συλλόγους στην Ελλάδα όπως το Wheeling2help, οι Pet partners Greece, το Skyros Run, οι “Δρομείς Ελπίδας“, η Emfasis, το Win Cancer, η “Φλόγα” (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια), αλλά και στο εξωτερικό, όπως το το ίδρυμα Maggies, συνθέτουν ένα συγκινητικό παζλ προσφοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορυφαία στιγμή όμως για τους τρεις φίλους το δικό τους πρότζεκτ με την συμμετοχή τους στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2018 και την προσφορά στα παιδιά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της «Κιβωτού του Κόσμου» μέσω μια συγκλονιστικής και συγκινητικής κινητοποίησης δωρητών.

Το δόγμα των “Κουζουλών Δρομέων” είναι πως αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο αρκεί πρώτα να αλλάξουμε εμείς και μετά να απλώσουμε το χέρι… Όχι σαν άλλοι επαίτες μιας πρόσκαιρης ευημερίας, αλλά σαν ικέτες μιας μόνιμης ευτυχίας. Και αυτή η ευτυχία εδραιώνεται μονάχα με έναν τρόπο. Με την προσφορά! Για αυτό και συνδυάζουν με κάθε ευκαιρία τον αθλητισμό με την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο. Με κάθε αφορμή, ενεργά και αποτελεσματικά δίνουν το “παρών” σε διάφορες δράσεις αλληλεγγύης.

Εδώ και δύο χρόνια έχουν δημιουργήσει στο Facebook κι αυτήν την σελίδα https://www.facebook.com/KouzouloiDromeis για να επικοινωνούν με όλους όσοι θέλουν να συμβάλλουν στο έργο τους με κάθε τρόπο, να μοιραζονται τις ανησυχίες τους, να προβάλλουν φιλανθρωπικά πρότζεκτς και δράσεις αλληλεγγύης και γενικά να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να βοηθούν τον συνάνθρωπο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ