Εθελοντικές μάσκες
Κοινωνία

Κορονοϊός: Έλληνες εθελοντές ράβουν 40.000 μάσκες προστασίας

Έτσι, ένας εικαστικός και ένας βιοτέχνης από τη Θεσσαλονίκη κάλεσαν μοδίστρες και ράφτες να εργαστούν εθελοντικά και να δημιουργηθούν 40.000 υφασμάτινες μάσκες. Η εθελοντική δράση «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» έγινε πραγματικότητα.

Χρειάστηκαν ένας εικαστικός, ένας βιοτέχνης, 346 μοδίστρες και ράφτες και 40.000 τεμάχια βαμβακερού υφάσματος και η εθελοντική δράση «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» πήρε σάρκα και οστά για να ραφτούν 40.000 μάσκες για προστασία ενάντια στον κορονοϊό.

Ο Θεσσαλονικιός εικαστικός Μάριος Ελευθεριάδης και ο βιοτέχνης ενδυμάτων, Κωνσταντίνος Τεκτονίδης, ανέλαβαν δράση και κάλεσαν εθελοντικά μοδίστρες και ράφτες, για να φτιάξουν υφασμάτινες μάσκες.

 

Εθελοντικές μάσκες

40.000 μάσκες έφτιαξαν εθελοντές από όλη την Ελλάδα

Το κάλεσμα βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και, από τις 27 Μαρτίου, τα υφάσματα κόπηκαν κατάλληλα σε 40.000 τεμάχια και στάλθηκαν - μαζί με τα συνοδευτικά λάστιχα - στις 346 μοδίστρες και ράφτες, που βρίσκονται σε συνολικά 37 νομούς της χώρας. Έπειτα, οι ραπτομηχανές πήραν «φωτιά», αφού προηγουμένως είχαν λάβει και σχετικό βίντεο με τις οδηγίες ραφής του πιο πολύτιμου προϊόντος την εποχή της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μάσκες έχουν και θήκη για να τοποθετηθεί ειδικό φίλτρο προστασίας, είναι πλενόμενες και επαναχρησιμοποιούμενες. Θα παραδοθούν στο τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Θεσσαλονίκη το οποίο και θα τις διανείμει.

Άπαντες οι εμπλεκόμενοι στη δράση συμμετέχουν εθελοντικά, καθώς η μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού απαιτεί τελικά την συμμετοχή όλων μας.

«Έχω ένα μαγαζάκι με επιδιορθώσεις και ραφή ενδυμάτων, κάτι που άρχισε να έχει πτώση, καθώς όλοι προμηθεύονταν φαγητό! Ελεύθερος χρόνος άπλετος... και βλέποντας τη δημοσίευση "μοδίστρες άμεσης ανάγκης" χαμογέλασε το χειλάκι μου. Δεν το σκέφτηκα πολύ! Δήλωσα συμμετοχή και αν μου το ξαναζητήσουν θα το ξανακάνω! Τέτοιες μέρες η προσφορά πρέπει να είναι μεγαλύτερη της ζήτησης. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους διοργανωτές, που με έκαναν να σηκωθώ από τον καναπέ και να βοηθήσω την χώρα μου, ακόμα και ως μοδίστρα», δήλωσε στο Sputnik η Εύα Παπανικολάου από τη Θεσσαλονίκη.

 

υφασμάτινες μάσκες

Οι υφασμάτινες μάσκες θα παραδοθούν στο τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Θεσσαλονίκη

Μέχρι τις 10 Απριλίου θα έχει σταλεί στον Ε.Ε.Σ. ένα μεγάλο τμήμα, ενώ το υπόλοιπο θα φτάσει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Οι διοργανωτές της εθελοντικής δράσης προσπαθούν να βρουν χορηγούς για τα μεταφορικά, μιας και τα κόστη είναι αρκετά σημαντικά.

«Εάν υποθέσουμε ότι μια μάσκα αυτής της κατηγορίας με 100% ύφασμα βαμβακερό διπλής επίστρωσης με θήκη για φίλτρο πωλείται σε μίνιμουμ τιμή 3 ευρώ, μπορείτε εύκολα να πολλαπλασιάσετε και να βρείτε το κόστος: 120.000 ευρώ. Το κόστος αυτό είναι η εμπορική αξία που εμπεριέχει ύφασμα, εργατικά, διάθεση, φόρους και λοιπά.

 

υφασμάτινες μάσκες

Χειροποίητες μάσκες από Έλληνες ράφτες και μοδίστρες θα διανεμηθούν όπου υπάρχει ανάγκη

Η εθελοντική ανταπόκριση από τις μοδίστρες είναι τεράστια, οι χρόνοι υλοποίησης ελαχιστοποιούνται, ώστε να παραδοθούν άμεσα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για να τα διαθέσει όπου υπάρχει ανάγκη. Δεν πρόκειται για φιλανθρωπικό έργο αλλά για επιτακτική ανάγκη. Τα αιτήματα για μάσκες που δεχόμαστε αφορούν δεκάδες χιλιάδες μάσκες και ελπίζουμε να βρούμε τους πόρους, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες αυτές», ανέφερε από την πλευρά του στο Sputnik ο εικαστικός Μάριος Ελευθεριάδης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...