Κοινωνία

Γηροκομείο με 41 κρούσματα: Τι καταγγέλλει κόρη ηλικιωμένης

Να αποποιηθεί κάθε ευθύνη επιχείρησε μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Κωνσταντίνος Κάκος, ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στον Αγ. Παντελεήμονα όπου έχουν εντοπιστεί 41 μέχρι στιγμής κρούσματα κοροναϊόυ.

«Είμαστε πάνω από τριάντα χρόνια στο χώρο της τρίτης ηλικίας. Έρχονται συνέχεια και μας ελέγχουν, ειδικά τον τελευταίο μήνα. Ξαφνικά καταλάβαμε ότι μια γιαγιά και ένας παππούς είχαν πυρετό, και ο παππούς είχε χαμηλό οξυγόνο. Εμείς έχουμε θάλαμο απομόνωσης και τους πήγαμε εκεί. Τους στείλαμε μετά νοσοκομείο και μάθαμε ότι είναι θετικοί», σημείωσε ο κ. Κάκος.

«Ένας υπάλληλος μας είπε ότι φεύγει και πάει αλλού για δουλειά, ξαφνικά. Αυτό έγινε δύο ημέρες αφού εντοπίσαμε τα προαναφερθέντα κρούσματα, την προηγούμενη εβδομάδα, την προηγούμενη Τρίτη ή Τετάρτη. Χτύπησε το τηλέφωνό μου ένα βράδυ, είναι μια κυρία από τον ΕΟΔΥ και με ρώτησε αν γνωρίζω ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι θετικός στον ιό. Δεν γνώριζα τίποτα. Μας είπαν ότι πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση. Την επόμενη ημέρα έμαθα και για τον άλλο υπάλληλο. Κάναμε συμφωνία γιατροί και οικογένεια ότι αν βρεθούν ύποπτα περιστατικά να πηγαίνουν στο νοσοκομείο», συνέχισε ο ίδιος.

«Αγοράσαμε rapid test, κάναμε σε κάποιους ασθενείς, και έβγαιναν αρνητικά. Μετά όποιον βλέπαμε ότι είχε πυρετό τον στέλναμε στο νοσοκομείο και ενημερώναμε την περιφέρεια. Την Κυριακή έγινε ιχνηλάτηση και βρέθηκαν τα κρούσματα που ξέρετε», περιέγραψε ο κ. Κάκος.

Τι καταγγέλλει κόρη ηλικιωμένης

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε και κόρη ηλικιωμένης που διαμένει στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα. Όπως εξήγησε, η μητέρας της δεν βρίσκεται μεταξύ των όσων έχουν κολλήσει τον ιό, ενώ ουδέποτε ενημερώθηκε για το τι έχει συμβεί.

«Η μητέρα μου ζει στο γηροκομείο. Είναι αρνητική από το τεστ που έγινε. Κάθε μέρα επικοινωνούσα με την προϊσταμένη, κάθε μεσημέρι, να ρωτήσω για την μητέρα μου. Πήρα και εχθές. Ρώτησα αν είναι όλα καλά και μου είπαν ότι όλα ήταν καλά. Το βράδυ δεν είχαμε ειδήσεις. Το πρωί δεν είχα ρεύμα, δεν είχα μάθει τίποτα. Σήμερα στις 12 και μισή επικοινώνησε η κόρη μου με το γηροκομείο για άλλο θέμα, και έτσι ενημερωθήκαμε», εξήγησε η γυναίκα.

«Το Σάββατο μας έστειλαν χαρτί να υπογράψουμε, ότι σε περίπτωση κοροναϊού και αν προκύψει κρούσμα, δεν φέρει το γηροκομείο καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι είναι συνέχεια της σύμβασης που έχουμε υπογράψει, και ότι τους το σύστησε να το κάνουν ο ΕΟΔΥ. Μου είπαν ακόμα ότι ο νοσηλευτής που βρέθηκε θετικός δούλευε βράδυ, και δούλευε με 4 μάσκες και 3 γάντια», πρόσθεσε η ίδια.

Αναφερόμενος στην καταγγελία, ο κ. Κάκος είπε ότι «δεν της ζητήσαμε χαρτί για τον κοροναϊό. Ζητήσαμε χαρτί για κάθε αρρώστια. Είπαμε ότι δεν είμαστε νοσοκομείο, είμαστε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Δεν το ξέραμε για τον κοροναϊό όταν στείλαμε το χαρτί».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ