Κοινωνία

Καταλήψεις σχολείων: Ξεκινά υποχρεωτική τηλεκπαίδευση - Θα μπαίνουν και απουσίες

Από σήμερα, Πέμπτη υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με την οδηγία του υπουργείου Παιδείας η τηλεκπαίδευση ξεκινά σήμερα από όλα τα σχολεία, με υποχρεωτική συμμετοχή και ο Διευθυντής καταρτίζει πλήρες ωρολόγιο, εξ αποστάσεως πρόγραμμα , στο οποία γράφει όλους τους μαθητές στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Σχετικά με τις χαμένες διδακτικές ώρες, η υπουργός διευκρίνισε πως όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

Στην Αττική παρουσιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα με κλειστά σχολεία, τόσο λόγω κοροναϊού όσο και λόγω καταλήψεων.

Τα κλειστά σχολεία και σχολικά τμήματα σε όλη τη χώρα λόγω κρούσματος κοροναϊού ανέρχονται σε 162, σύμφωνα με τα επίσημα χθεσινοβραδινά στοιχεία εκ των οποίων τα 128 είναι στην Αττική ενώ οι καταλήψεις ξεπερνούν τις 600 , εκ των οποίων περίπου οι μισές είναι σε σχολεία της Αττικής.

Νέο συλλαλητήριο σήμερα


Για σήμερα έχει προγραμματιστεί νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, με αίτημα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, με επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

Σύμφωνα πάντως με στοιχεία του υπουργείου μόνο στο 3% των τμημάτων ο αριθμός των μαθητών κυμαίνεται από 26-30.

Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ


Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως και τις 14:00 σήμερα προκειμένου να πάνε οι καθηγητές στο συλαλλητήριο , προκηρύσσει η ΟΛΜΕ.

Η εκπαιδευτική ομοσπονδία χαρακτηρίζει: «Τον αγώνα των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην μόρφωση και στην υγεία είναι δίκαιος . Είναι πρώτα από όλα και δικός μας αγώνας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...