Κοινωνία

Κορονοϊός - Σύψας: Ανησυχία για την Αττική, δεν πρέπει να ξεφύγει η κατάσταση

Την ανάγκη τήρησης των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού τόνισε ο Νίκος Σύψας, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση στην Αττική.

«Ασφαλώς μας ανησυχούν» τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική, σημείωσε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος την επιτροπής εμπειρογνώμων για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως σημείωσε στον ΑΝΤ1, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον κεντρικό τομέα Αθηνών, που αποτελεί «μεγάλη πηγή ανησυχίας για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Αττική».

Ακόμη μία πηγή ανησυχίας, είπε, είναι οι δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Επεσήμανε πως έχουν επιβεβαιωθεί σποραδικά κρούσματα σε δομές όλης της χώρας.

Επανέλαβε τη σημασία της τήρησης των μέτρων, από πλευράς πολιτών, τονίζοντας πως «αν ο καθένας κάνει το κομμάτι που του αναλογεί, θα βοηθήσουμε πάρα πολύ ώστε να μην εξελιχθεί άσχημα η κατάσταση».

Σημείωσε πως υπάρχει «μία ολόκληρη ομάδα μέτρων που προσπαθούμε να αποφύγουμε» και συμπλήρωσε πως η «Πολιτεία κάνει ένα σωρό παρεμβάσεις» προς αυτή την κατεύθυνση.

«Να πείσουμε τους πολίτες να ακολουθούν τα μέτρα, δεν πρέπει να ξεφύγει η κατάσταση, ειδικά στην Αττική».


Μάσκα


Ερωτώμενος για το εάν θα βοηθούσε η καθολική χρήση μάσκας, έκανε λόγο για μία καλή ιδέα, συμβουλεύοντας τους πολίτες να τη φορούν όποτε δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση των δύο μέτρων.

«Είναι πολύτιμο εργαλείο, για μας και τους γύρω μας» δήλωσε, ενώ ερωτώμενος στο πόσους μπορεί να μολύνει ένας θετικός απάντησε:

«Ένας άνθρωπος μπορεί να μολύνει και πάνω από 100 αν έχουμε συγχρωτισμό. Αν σπάσουν τα δύο μέτρα, διασπείρεται ταχύτατα. Ένας σε μία πλατεία μπορεί να μολύνει 100 και παραπάνω άτομα».


Τέλος, σχετικά με τα σχολεία τόνισε πως γίνεται προσπάθεια να «παραμείνουν ανοιχτά, πάση θυσία. Αν πάμε σε κλεισίματα, θέλουμε να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν».
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ