Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός: Ο ένας πάνω στον άλλον στις πλατείες -Εικόνες συνωστισμού

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο σε πλατείες της Αττικής, παρά την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ ήταν εκατοντάδες, ωστόσο ο συγχρωτισμός δεν αποφεύχθηκε, γεγονός που οδηγεί κυβέρνηση και ειδικούς στο να εξετάζουν πρόσθετα μέτρα, ιδίως στην Αττική η οποία για ακόμη μια ημέρα αναδείχτηκε «πρωταθλήτρια» κρουσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μας απασχολεί και μας στενοχωρεί η εικόνα κάποιων ομάδων συμπολιτών μας, που ίσως δεν αναλογίζονται ότι έχουν μέσα στην οικογένειά τους ευπαθείς ομάδες, ανθρώπους πιο μεγάλους σε ηλικία, που κινδυνεύουν άμεσα από τον κορωνοϊό», ανέφερε -μιλώντας στον ΣΚΑΪ- ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, χωρίς να κρύψει την ενόχληση του κυβερνητικού επιτελείου για την απουσία διαγενεακής αλληλεγγύης από τους μικρότερους.

Το χάσμα, ωστόσο, που χωρίζει τους συνεπείς ως προς τους κανόνες προστασίας ενήλικες με την νέα γενιά δεν γεφυρώθηκε ούτε με το λουκέτο στα περίπτερα, τις κάβες και τα μίνι μάρκετς από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, όπως απεδείχθη από την πρώτη ημέρα υλοποίησης της νέας δέσμης μέτρων, δηλαδή από το περασμένο Σάββατο μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου. 

Ποια μέτρα εξετάζονται


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «τραπέζι» είναι αυτή την ώρα τρία μέτρα:

Περιορισμός των μετακινήσεων ατόμων 65 ετών και άνω. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει επαναφορά του SMS και της ειδικής φόρμας μετακίνησης
Μάσκα σε εξωτερικούς χώρους


Περιορισμός ή απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα επόμενα 24ωρα κρίνονται κρίσιμα, ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις κατά την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη που θα έχει τη Δευτέρα με τους ειδικούς της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Παρά την έντονη φιλολογία περί lockdown στην Αττική σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, το μέτρο αυτό δεν αποτελεί παρά έσχατο «όπλο» και ο σχεδιασμός του Μαξίμου -όπως είχε τονίσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης- είναι να αποφευχθεί.

https://www.youtube.com/watch?v=wzwlV4PhbI8https://www.youtube.com/watch?v=HnOCP-OLRWw

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ