Φορτηγό γεμάτο φακέλους
Κοινωνία

Τι θέλει ένα φορτηγό γεμάτο φακέλους έξω από την ΔΟΥ Αχαρνών;

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία που δείχνει ένα φορτηγό με εκατοντάδες φακέλους φορολογουμένων έξω από τη ΔΟΥ Αχαρνών η οποία ενοποιήθηκε με τη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εικόνα της φορτωμένης καρότσας έκανε εντύπωση στον περαστικό που τράβηξε τη φωτογραφία, καθώς οι φάκελοι με τα αρχεία που προφανώς περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ήταν ατάκτως φορτωμένα, χωρίς να βρίσκονται για παράδειγμα σε κούτες ώστε να είναι προστατευμένα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Μάλιστα, αρκετοί ήταν εκείνοι που διερωτήθηκαν πόσο καιρό παραμένει στο σημείο το φορτηγό και πού θα μεταφερθούν οι συγκεκριμένοι φάκελοι, δηλαδή αν θα πάνε για ανακύκλωση ή σε κάποιο άλλο κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr πρόκειται για έγγραφα που αφού ψηφιοποιήθηκαν πήγαν για καταστροφή. "Έγινε το απαραίτητο back up, υπάρχουν όλα τα αρχεία ηλεκτρονικά. Όταν οι φάκελοι φορτώθηκαν, σκεπάστηκαν για να ασφαλιστούν, και μεταφέρθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο για να καταστραφούν, με μέριμνα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων" διαβεβαιώνουν πηγές της ΑΑΔΕ.

Όπως επισημαίνουν, το συγκεκριμένο φορτηγό βρέθηκε έξω από τη ΔΟΥ Αχαρνών κατά τη διάρκεια της μετακόμισης της εφορίας, που όπως αναφέρθηκε ενοποιείται με τη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων. "Το όχημα έφυγε κατευθείαν όταν φορτώθηκαν οι φάκελοι, δεν παρέμεινε στο σημείο. Το κτίριο έχει αδειάσει" λένε.

Φορτηγό γεμάτο φακέλους
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ