κατάληψη στη Πάτρα
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Υπό κατάληψη 60 σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία

Από αυτά, τα 35 βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, όπου ο αριθμός παραμένει μεν ίδιος, ωστόσο υπάρχουν ανακατατάξεις ως προς τη γεωγραφική κατανομή των σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κάποια σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης άνοιξαν σήμερα, ωστόσο ο συνολικός αριθμός των κατειλημμένων μονάδων παρέμεινε σταθερός, καθώς ξεκίνησαν νέες καταλήψεις σε σχολεία της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των νέων σχολείων που βρίσκονται υπό κατάληψη είναι το 7ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου οι μαθητές από νωρίς το πρωί τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων στην είσοδο, προκειμένου να την αποκλείσουν.

Κλειστό είναι από σήμερα και το σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται το 3ο Λύκειο και το 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς.

Μαθητές των δύο σχολείων με τους οποίους μίλησε το GRTimes.gr ανέφεραν ότι βασικά τους αιτήματα είναι η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και την άμεση πρόσληψη καθηγητών.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκε και το 2ο Γυμνάσιο Χαριλάου, που συστεγάζεται με το 2ο Λύκειο, το οποίο τελούσε εδώ και μέρες υπό κατάληψη. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, μάλιστα, πολλοί γονείς αιφνιδιάστηκαν, καθώς έστειλαν κανονικά τα παιδιά τους στο σχολείο, τα οποία επέστρεψαν στο σπίτι λίγη ώρα αργότερα, καθώς δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στο σχολείο.

Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα και το 1ο Γυμνάσιο Πεύκων, το οποίο είναι ένα από τα πολυπληθέστερα σχολεία της πόλης με περισσότερους από 500 μαθητές. Μερίδα μαθητών απέκλεισαν από νωρίς το πρωί την κύρια είσοδο, τοποθετώντας κάδους απορριμμάτων, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στη συγκέντρωση υπογραφών καταφέρνοντας να μαζέψουν περισσότερες από 300, σύμφωνα με πληροφορίες.

Νωρίτερα από το σχολείο πέρασε και περιπολικό της αστυνομίας, το οποίο όμως αποχώρησε έπειτα από λίγο, χωρίς οι αστυνομικοί να προχωρήσουν σε κάποια ενέργεια.

Στο μεταξύ, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, συνεχίζει τις επισκέψεις στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη και τις συζητήσεις με μαθητές προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα που τους απασχολούν και να δώσει λύση σε θέματα της αρμοδιότητάς του, προκειμένου να λήξουν οι καταλήψεις.

Σήμερα ο κ. Κόπτσης επισκέφτηκε το 1ο Γυμνάσιο Πυλαίας, συνομίλησε με μαθητές, οι οποίοι τελικά πείστηκαν να λήξουν την κατάληψη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ