Οξυά Καρδίτσας
Κοινωνία

Οξυά Καρδίτσας: Μεγάλη επιχείρηση με ελικόπτερο για τους εγκλωβισμένους

Με ελικόπτερο έγινε ο εφοδιασμός νερού και τροφίμων στους κατοίκους του χωριού Οξυά στην Καρδίτσα, οι οποίοι παραμένουν αποκλεισμένοι μετά τις φονικές πλημμύρες της κακοκαιρίας «Ιανός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Οι περισσότεροι από τους εγκλωβισμένους είναι κτηνοτρόφοι και αυτό που ζητούν είναι εφόδια και τρόφιμα για τα ζώα τους.

Η επιχείρηση έγινε με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής το οποίο απογειωθηκε από το Μουζάκι Καρδίτσας, ενώ κατά την επιστροφή του επρόκειτο να μεταφέρει και έξι από τους εγκλωβισμένους.
Κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη δυνατό καθώς το ελικόπτερο δεν μπόρεσε να προσγειωθεί και τελικά έριξε στους εγκλωβισμένους κατοίκους, τρόφιμα, νερό και φάρμακα.

Στο χωριό έχουν εγκλωβιστεί περίπου 40 άτομα. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους υπάρχει μια έγκυος γυναίκα, καθώς και καρκινοπαθείς.

Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία άφησε  πίσω της τρεις νεκρούς και μια αγνούμενη φαρμακοποιό.

https://youtu.be/4Sr7eQ1xb4ohttps://youtu.be/0GzS5p6nnskhttps://youtu.be/C9sEfTm0Do0https://youtu.be/xWioB1vKHuc

Μεταβαίνει στην Οξυά Καρδίτσας ο Νίκος Χαρδαλιάς

Με Super Puma πέταξε νωρίς το απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για την Οξυά Καρδίτσας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει τον γενικό συντονισμό των επιχειρήσεων, ενώ μαζί του πέταξε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και θα πραγματοποιήσουν και αυτοψία στις περιοχές της Καρδίτσας που χτυπήθηκαν από τον κυκλώνα Ιανό.

Ώρες αγωνίας για τη 43χρονη φαρμακοποιό που αγνοείται

Στο μεταξύ, κορυφώνεται  η αγωνία για την 43χρονη φαρμακοποιό που αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου στο Μουζάκι Καρδίτσας, μετά το «χτύπημα» του Ιανού.

Οι πυροσβέστες αναζητούν την 43χρονη φαρμακοποιό με κάθε μέσο. 

«Εμείς αυτή τη στιγμή κάνουμε έρευνες μέσα στο ποτάμι για την αγνοούμενη από το Μουζάκι Καρδίτσας, επιχειρούμε με βάρκες , με πεζοπόρα τμήματα αλλά και με drones για την ανεύρεση της γυναίκας. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί , έχει μπαζωθεί μεγάλο τμήμα της περιοχής από φερτά υλικά που κατέβασε ο χείμαρρος αλλά έχουν έρθει δυνάμεις της ΕΜΑΚ από όλη την Ελλάδα και βοηθούν πραγματικά στην ανεύρεσή της αλλά και στις διασώσεις των υπολοίπων εγκλωβισμένων στα γύρω χωριά» είπε στο protothema.gr ο αντιπύραρχος, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου, Στέλιος Φούκας.

Το αυτοκίνητο της άτυχης 43χρονης:

αυτοκίνητο

Ο κ. Φούκας περιέγραψε στο protothema.gr και τις συγκινητικές στιγμές που έζησε σώζοντας ανθρώπους από την καταιγίδα.

«Από την πρώτη στιγμή συμμετείχα στις διασώσεις των κατοίκων του χωριού Μαγουλίτσα, του Δήμου Μουζακίου. Ήταν ένας πατέρας εγκλωβισμένος πάνω στο τρακτέρ του και ο γιος του ήταν αποκλεισμένος μέσα στο στάβλο. Και οι δυο δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, μονάχα να περιμένουν εμάς να φτάσουμε για να τους σώσουμε τη ζωή. Με τη βοήθεια ενός συγχωριανού ανεβήκαμε πάνω στο τρακτέρ και μας πήγε στο σημείο που ήταν εγκλωβισμένοι ο πατέρας με το γιο του. Μέχρι ένα σημείο φτάσαμε με το τρακτέρ αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε βάρκες για να τους πλησιάσουμε και να τους απεγκλωβίσουμε. Πραγματικά , ήταν μια συγκινητική στιγμή για όλους μας γιατί και οι άνθρωποι αυτοί δεν περίμεναν να σωθούν».

GALLERY

Οξυά Καρδίτσας
Οξυά Καρδίτσας
Οξυά Καρδίτσας
Οξυά Καρδίτσας
Οξυά Καρδίτσας
Οξυά Καρδίτσας
Οξυά Καρδίτσας
Οξυά Καρδίτσας
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ