Κοτανίδου
Κοινωνία

Κοτανίδου για κορονοϊό: Η Αττική έχει πρόβλημα για αυτό θέλουμε ΜΕΘ

Ηπνευμονολόγος και εντατικολόγος, Αναστασία Κοτανίδου, φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του Open TV και μίλησε για την ανησυχητική αύξηση των διασωληνωμένων από κορονοϊό στις ΜΕΘ και για τις προσπάθειες που καταβάλλει το ΕΣΥ για να εξασφαλίσει κλίνες ΜΕΘ και σε άλλα νοσοκομεία, εκτός από τα νοσοκομεία αναφοράς. Η κατάσταση είναι ανησυχητική κυρίως στην Αττική, καθώς όπως τονίζει η κ. Κοτανίδου, στην υπόλοιπη Ελλάδα η εικόνα είναι πολύ καλύτερη.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει σημαντικός αριθμός διασωληνωμένων στην Αττική. Στην υπόλοιπη Ελλάδα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, ωστόσο» είπε η κ. Κοτανίδου και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να αυξήσουμε τις διαθέσιμες κλίνες για Covid-19 σε στρατιωτικά νοσοκομεία και κάποιες μονάδες σε νοσοκομεία εκτός των νοσοκομείων αναφοράς» πρόσθεσε κι εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα μειωθεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ και θα αντέξουμε (σ.σ.: το σύστημα Υγείας)».

Οσον αφορά στην αύξηση των θανάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες είπε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι κι έχουν συννοσηρότητες. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που αυξάνονται οι θάνατοι. Δυστυχώς οι ασθενείς άνω των 70 που έχουν νοσήσει με κορονοϊό κι έχουν συννοσηρότητες είναι αυτοί που βρίσκονται και στις ΜΕΘ».

Οι προσπάθειες γίνονται για να προληφθεί το... κακό καθώς «αυτή τη στιγμή, η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει. Προσπαθούμε να διαθέσουμε περισσότερες κλίνες. Κι αυτό γιατί βλέπουμε ότι έχουμε πολλά κρούσματα που χρειάζονται κρεβάτια ΜΕΘ» τόνισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...