Κοινωνία

Αυξάνονται τα θύματα του κορονοϊού: Στους 340 οι νεκροί, κατέληξε 85χρονος!

Ένα ακόμη θύμα του κορονοϊού μετρά η χώρα μας, καθώς κατέληξε το βράδυ της Κυριακής (20/09), ένας 85χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Δύο νέους θανάτους από κορονοϊό ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο ΕΟΔΥ ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στην χώρα μας σε 340.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ένας 85χρονος άνδρας κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 85χρονος είχε υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι κατέληξε και μια 84χρονη, η οποία νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «Βενιζέλειο». Η 84χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συνοδά νοσήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής είχαν καταγραφεί 7 θάνατοι. Ωστόσο, λίγο μετά τις 9 έγινε γνωστό ότι ακόμα δύο άνθρωποι κατέληξε ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα στους 340.

 

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής (20/09) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 170 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 89 εντοπίζονται στην Αττική.

Αναλυτικότερα, η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

  • 12 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
  • 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
  • 89 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 3 κρούσματα αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
  • 11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε Καλύμνου
  • 2 κρούσματα στη Π.Ε. Κορινθίας
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
  • 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
  • 22 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 21 συνδεονται με συρροή στο ΚΥΤ Σάμου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων
  • 19 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15.142, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα 2.591 (17.1%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 6.348 (41.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2020 (ώρα 15:00).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15.142, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 15.142 κρουσμάτων, 2.591 (17.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 6.348 (41.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 78 έτη (εύρος 35 έως 102ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...