κλειστά μαγαζιά
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός: Κλείνουν θέατρα, σινεμά και κλαμπ στην Αττική!

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Συναγερμός επικρατεί στην κυβέρνηση για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους επιδημιολόγους να καταρτίσουν μια λίστα με νέα πιο αυστηρά μέτρα, τα οποία μπορεί να ανακοινωθούν ακόμη και αύριο Τρίτη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κάτια Μακρή αποκάλυψε ότι στις προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι, περιλαμβάνονται: 

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους
  • Μέχρι 4 άτομα μαζί (στο ίδιο τραπέζι) στα εστιατόρια ή μέχρι 6 αν  πρόκειται για οικογένεια 
  • Παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων μετά τα μεσάνυχτα.  
  • Μείωση αριθμού ατόμων  σε κοινωνικές εκδηλώσεις στα 20 (από 50 σήμερα) 
  • Τέλος στις συναυλίες,  όπως στα θέατρα και τα σινεμά, με την εξαίρεση των θερινών κινηματογράφων.  
  • Τέλος στα κλαμπ με μουσική 
  • Πληρότητα 60 ατόμων στις λαϊκές αγορές 

Όπως διευκρίνισε η Κ. Μακρή τα μέτρα θα εφαρμοσθούν για 15 ημέρες, ώστε να ελεγχθεί το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο των ημερών, χωρίς όμως να αποκλείεται να παραταθούν.    

Τα μέτρα η κυβέρνηση σκέφτεται επίσης να τα εφαρμόσει στις περιοχές που έχουν μεγάλο επιδημιολογικό πρόβλημα (π.χ. Δήμος Κηφισιάς), αλλά επειδή στην περίπτωση αυτή θα ευνοηθεί η μετακίνηση σε γειτονικούς Δήμους (π.χ. Μαρούσι ή Πεύκη στη συγκεκριμένη περίπτωση), εξετάζεται το ενδεχόμενο να εφαρμοσθούν ανά γεωγραφικές ενότητες (π.χ. Βόρεια Προάστια, Κέντρο, Πειραιάς κλπ).  

Η Επιτροπή πάντως  θα συνεδριάσει την Τρίτη για να εισηγηθεί τα μέτρα, ενώ αν λάβει τις σχετικές αποφάσεις ο πρωθυπουργός  θα ανακοινωθούν το απόγευμα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ