Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Εισαγγελική παρέμβαση στην Κρήτη για τη διαδήλωση κατά της μάσκας

Την παρέμβαση Εισαγγελέα προκάλεσε και στο Ηράκλειο Κρήτης η διαδήλωση-διαμαρτυρία, έπειτα από διαδικτυακό κάλεσμα, που διοργανώθηκαν την Κυριακή (06/09) για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας για την μη τήρηση των μέτρων και η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη δύο γυναικών, που φέρονται να είναι διοργανώτριες της συγκέντρωσης στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο «ekriti.gr», έχουν ταυτοποιηθεί δύο γυναίκες 33 και 30 ετών οι οποίες και αναζητούνται, μετά και τον σχηματισμό της δικογραφίας.

Εν τω μεταξύ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η έρευνα, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ, στρέφεται κατά των διοργανωτών της κινητοποίησης. Ανάμεσα στα αδικήματα που θα ερευνηθούν είναι αυτό της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Οι εικόνες από τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (06/09) τόσο στο Σύνταγμα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας προκάλεσαν ως γνωστό, μεγάλο προβληματισμό, εν όψει και του ανοίγματος των σχολείων.

Δερμιτζάκης για σχολεία: Οι γονείς αναλαμβάνουν την ευθύνη αν τα παιδιά δεν φορούν μάσκα

Την ίδια ώρα, ο Μανώλης Δερμιτζάκης τόνισε ότι οι γονείς είναι εκείνοι που θα αναλάβουν την ευθύνη αν τα παιδιά δεν φορούν μάσκα στο σχολείο, ενώ ξεκαθάρισε ότι η εικόνα σταθεροποίησης του αριθμού νέων κρουσμάτων δεν πρέπει να μας εφησυχάζει.

Ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν οι δάσκαλοι να διαχειριστούν τους μαθητές που δε συμμορφώνονται με τους κανόνες. «Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχει έλεγχος στην είσοδο του σχολείου αν το παιδί φοράει ή έχει μαζί του μάσκα και οι ευθύνες να αναζητηθούν στο παιδί», δήλωσε ο καθηγητής στον «ΣΚΑΪ» και σημείωσε ότι τη Δευτέρα (14/09), που θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά αναμένεται να υπάρχουν «κρούσματα» μη συμμόρφωσης.

Αναφορικά με τις διαμαρτυρίες που γίνονται από τους γονείς που είναι αντίθετοι στη χρήση μάσκας, ο κ. Δερμιτζάκης επισήμανε ότι υπάρχουν δύο ομάδες: Οι φανατικοί και απόλυτοι που δε θέλουν τη μάσκα και δεν μπορούν να πειστούν από τους επιστήμονες και κάποιους που δεν αντιμετωπίζουν τη μάσκα ως κάτι ξένο στο παιδί και μπορούν να συζητήσουν και να πειστούν από τα επιστημονικά δεδομένα.

Σχολιάζοντας τη σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων κάτω από τα 200 τις τελευταίες ημέρες, ο καθηγητής σημείωσε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, καθώς θα πρέπει να μειωθούν σε μικρό διψήφιο αριθμό, δείχνουν, ωστόσο, ότι είμαστε σε καλή πορεία: «Πάμε σε μικρή αποκλιμάκωση, αλλά θα ήθελα να είναι πιο γρήγορη και μεγαλύτερη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...