λιμάνι Πειραιά
Κοινωνία

Η μεγάλη έξοδος του Δεκαπενταύγουστου: Η κίνηση στον Πειραιά και τα διόδια

Συνεχίζεται η μεγάλη έξοδος για τον Δεκαπενταύγουστο, με τους τελευταίους εκδρομείς να αποχωρούν για τους προορισμούς τους. Οι επιβάτες των πλοίων της γραμμής σχηματίζουν ουρές για να ξεκινήσει το ταξίδι τους, ενώ οι Αρχές είναι σε επιφυλακή για την τήρηση των μέτρων.

Η εικόνα στον Πειραιά

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση τα πλοία συνεχίζουν να αποχωρούν μεταφέροντας τον μέγιστο – του επιτρεπόμενου πάντα – αριθμό επιβατών από το λιμάνι του Πειραιά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Λιμενικό, στελέχη του οποίου μετέχουν στους ελέγχους για την τήρηση τω μέτρων, βρίσκεται σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση των επιβατών. 

Να σημειωθεί πως οι επιβάτες καλούνται να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις, αλλά και να φορούν τις μάσκες τους καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκο Κοκκάλα, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν προβεί σε χιλιάδες ελέγχους στα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν πλόες και έχουν βεβαιωθεί περισσότερες από 600 διοικητικές παραβάσεις.

Στο μικροσκόπιο των ελέγχων δεν μπαίνουν μόνο οι επιβάτες, όμως, αλλά και τα πληρώματα των πλοίων. 

Κορυφώθηκε η έξοδος στα διόδια

Η έξοδος των εκδρομέων κορυφώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ήταν χιλιάδες τα οχήματα που πέρασαν από τις μεγάλες εθνικές οδούς της χώρας. 

Σύμφωνα με τις πληφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, μέχρι το απόγευμα είχαν περάσει από τα διόδια στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, 25.699 οχήματα, ενώ από την Ελευσίνα πάνω από 41.500.

Μέτρα από την Τροχαία

Τα μέτρα της Τροχαίας είναι ιδιαιτέρως αυξημέν, ενώ από την Παρασκευή έως και αύριο, Κυριακή, απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων στο εθνικό δίκτου. Κατά μήκος του δικτύου, μάλιστα, θα υπάρχουν και κλιμάκια της τροχαίας για την ομαλή κυκλοφορία.

Εξάλλου, αυστηροί έλεγχοι θα γίνονται για σοβαρές παραβάσεις που αποτελούν την πιο συνηθισμένη αιτία για θανατηφόρα ατυχήματα (αλκοόλ, ταχύτητα, ερυθρός σηματοδότης, αντικανονικό προσπέρασμα, κράνη, ζώνες).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ