Κοινωνία

Εύβοια: H αγωνιώδης στιγμή διάσωσης εγκλωβισμένου με ελικόπτερο (Εικόνες & Βίντεο)

Με ειδικά εξαρτήματα, περισσότεροι από 80 πυροσβέστες πραγματοποίησαν απεγκλωβισμούς και αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια στην Εύβοια, ενώ στις επιχειρήσεις συμμετείχαν και δύο ελικόπτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η στάθμη του νερού έφτασε και τα δύο μέτρα σε κάποιες περιπτώσεις με τους ανθρώπους να αναζητούν καταφύγιο σε ταράτσες.

Βίντεο του Star Κεντρικής Ελλάδας δείχνει το ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας τη στιγμή που πραγματοποιεί δραματικής διάσωση ενός άνδρα που είχε εγκλωβιστεί στην ταράτσα του σπιτιού του.

Πέντε οι νεκροί και δύο οι αγνοούμενοι

Απίστευτη η τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Εύβοια καθώς πλέον σε πέντε ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες.

Ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, επιβεβαίωσε τον θάνατο τριών ατόμων στα Πολιτικά, δυο ηλικιωμένων 85 και 86 ετών, καθώς και ενός βρέφους 8 μηνών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η οικογένεια του άτυχου βρέφους έκανε διακοπές και έμενε σε ισόγειο διαμέρισμα. Η νεροποντή τους έπιασε στον ύπνο με αποτέλεσμα να σηκωθούν έντρομοι ψάχνοντας για το μωρό, όμως όταν το βρήκαν ήταν ήδη αργά.

Λίγο μετά το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Χαλκίδας Βασίλης Γουρνής επιβεβαίωσε ότι υπάρχει και τέταρτος νεκρός, ένας 75χρονος στο Μπούρτζι. Ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να απομακρυνθεί από την περιοχή και παραύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ τον πέμπτο νεκρό επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης

Εικόνες που δημοσίευσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δείχνουν πυροσβέστες να απομακρύνουν εγκλωβισμένους κατοίκους με ελικόπτερο και μπουλντόζα. Τα μονά οχήματα που είχαν καταφέρει να μπουν στην περιοχή, ήταν χωματουργικά οχήματα που διέθεσε η Περιφέρεια. Όπως έγινε γνωστό, μόνο το Super Puma απεγκλώβισε 8 άτομα από ταράτσες σπιτιών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται εδώ και αρκετή ώρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από όπου παρακολουθεί τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού για τις επιχειρήσεις διάσωσης στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Π.Σ., το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχτηκε κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Δ.Κ. Ψαχνών και Τ.Κ. Πολιτικών) και Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας και κυρίως στις περιοχές Μπούρτζι, Βασιλικό, Πολιτικά, Λευκαντί, Σταυρό, Κοντοδεσπότι, Ψαχνά και Χαλκίδα.

Στη διάσωση και περισυλλογή μίας 73χρονης που παρασύρθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου μετά από υπερχείλιση του ποταμού Λήλαντα, προχώρησε περιπολικό σκάφος του λιμενικού σώματος.

Η 73χρονη, όπως και ένας 72χρονος που αγνοείτο στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, διέμεναν σε κατοικία της περιοχής μαζί με άλλα τρία άτομα.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκε η 73χρονη, το Λιμενικό Σώμα πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό του 72χρονου, με δύο σκάφη, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ συμμετέχουν και πέντε ιδιωτικά σκάφη.

Η 73χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

496 κλήσεις στην πυροσβεστική

Αναλυτικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 495 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων. Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί από οχήματα και οικίες 47 απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Επίσης, μέχρι τώρα έχουν απομακρυνθεί οκτώ άτομα με ελικόπτερο του ΠΣ από εναέριους διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ. Πρόκειται για μια οικογένεια από τα Πολιτικά

Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους πολίτες στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ