Κοινωνία

Μιχαηλίδου: Αυξάνοντα τα κουπόνια για βρεφονηπιακούς σταθμούς

Τη συνέχιση του προγράμματος ΕΣΠΑ που δίνει 155.000 κουπόνια για βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και τη δημιουργία ενός παράλληλου πρόγραμμα που δίνει σε 15.000 περισσότερες μητέρες κουπόνια, ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας. 

«Σε μια δύσκολη δημοσιονομικά χρονιά μπορούμε να υλοποιήσουμε μια από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις», ανέφερε η Δ. Μιχαηλίδου μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Στη συνέχεια επεσήμανε πως, στόχος είναι όλα τα παιδιά να έχουν ενισχυμένη πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τη νέα χρονιά συνεχίζεται το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» που δίνει 155.000 κουπόνια για βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

Επίσης, δημιουργείται ένα καινούριο παράλληλο πρόγραμμα που δίνει σε 15.000 περισσότερες μητέρες κουπόνια εντάσσοντας δύο κατηγορίες:

α) Αυξάνονται τα εισοδηματικά όρια για όλους στα 13.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας. Δηλαδή μια οικογένεια με ένα παιδί θα πρέπει να έχει συνολικό εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ.

β) Εντάσσονται οι γυναίκες που εργάζονται στο Δημόσιο. 

Συνολικά, μέσω ΕΣΠΑ δίνονται 85.000 κουπόνια για βρεφονηπιακούς, τα οποία αυξάνονται στα 100.000, ενώ τα υπόλοιπα 70.000 δίνονται για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

Προς το παρόν υπάρχουν θέσεις, τόνισε η υφυπουργός, ενώ είπε ότι οργανώνουν και επενδύσεις στις υποδομές των βρεφονηπιακών.

Σχετικά με τα επιδόματα τριτέκνων, η Δ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι δεν αλλάζει κάτι, αλλά αν την επόμενη χρονιά τα εισοδήματα πέσουν και ενταχθούν στο καθεστώς παραπάνω άνθρωποι τότε το κράτος θα ανταπεξέλθει στις αυξημένες αυτές ανάγκες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ