τραγωδία στο μάτι
Κοινωνία

Μάτι: Εντός των επόμενων ημερών το κατηγορητήριο από τον Εισαγγελία Πρωτοδικών

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών αναμένεται να αποφασίσει αν θα αποδοθούν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για την τραγωδία στο Μάτι εις βάρος 12 αξιωματικών της Πυροσβεστικής.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κρίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών το αν τελικώς θα αποδοθούν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για την τραγωδία στο Μάτι, η οποία το 2018 στοίχισε τη ζωή σε 102 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο στόχαστρο βρίσκονται 12 πρόσωπα από το Πυροσβεστικό Σώμα, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά στο αίτημα του Ανακριτή, Αθανάσιου Μαρνέρη, περί αναβάθμισης του κατηγορητηρίου.

Επί της ουσίας, αυτό που ζητάει ο Ανακριτής είναι η μετατροπή των κατηγοριών από πλημμεληματικού χαρακτήρα σε κακούργημα για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών, πριν από έναν μήνα, είχε απορρίψει αντίστοιχο αίτημα του κ. Μαρνέρη, ο οποίος είχε αξιώσει την απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών σε βάρος των συγκεκριμένων 12 προσώπων.

Οι παραπάνω αξιώσεις έρχονται ως συνέπεια και των αποκαλύψεων-καταγγελιών του εμπειρογνώμονα της Πυροσβεστικής, Δημήτρη Λιότσου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο Ανακριτής θεωρεί ότι έγινε κάκιστη διαχείριση των επίγειων και εναέριων μέσων από την Πυροσβεστική και υποστηρίζει ότι ενώ είχαν στην διάθεση τους 20 πτητικά μέσα, είτε δεν τα χρησιμοποίησαν καθόλου είτε τα διέθεσαν σε περιοχές που δεν υπήρχε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Την ίδια ώρα, διαχωρίζοντας τη θέση των πυροσβεστών οι οποίοι «πάλεψαν» για να σώσουν ζωές, ο κ. Μαρνέρης κάνει ειδική μνεία σε αξιωματικούς του Σώματος, οι οποίοι όχι μόνο δεν διακινδύνευσαν, ευρισκόμενοι οι περισσότεροι εκτός της ζώνης κινδύνου, αλλά μετά τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι, κάποιοι από αυτούς «επέδειξαν θρασύτητα και προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων ακόμη και με εκβιαστικούς τρόπους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ