Νονός
Κοινωνία

Η αγαθοεργίες του "νονού" του Πειραιά και η στρατολόγηση αναβατών ιπποδρόμου

Ήταν 6 Μαρτίου 2020 όταν οι αστυνοµικοί που παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του αρχηγού κυκλώµατος εκβιαστών τον άκουσαν έκπληκτοι να λέει: «Να δεις τι του ετοιµάζω αυτουνού στο σπίτι. Να δει κάτι κρανία, κάτι κόκαλα, κάτσε να δεις τι θα τον κάνω αυτόν. Τον π... Εχει πάει ο... και πήρε από το νεκροταφείο κόκαλα». Aνθρωπος της εµπιστοσύνης του 35χρονου «νονού» µετέβη µε εντολή του σε χώρο φύλαξης οστεοφυλακίων, εντός νεκροταφείου, απ’ όπου έκλεψε ανθρώπινα οστά. Ο αρχηγός ήθελε, όπως εξηγούσε στο τηλέφωνο, να απαντήσει στα σχέδια των αντιπάλων του, οι οποίοι σκόπευαν να του στείλουν ένα «δώρο» για να τον τροµοκρατήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο ηµέρες νωρίτερα, σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", ο θηριώδης «νονός» µε τα πολλά τατουάζ και την έξη στα όπλα είχε ξεδιπλώσει την πρώτη φάση της «απάντησης» στους εχθρούς του. Αγόρασε ένα στεφάνι µε λουλούδια και πήγε στο σπίτι του άνδρα µε τον οποίο είχε διαφορές. Εκεί φέρεται να χτύπησε όχι µόνο τον ίδιο αλλά και τους γονείς του. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε στο τηλέφωνο: «Και θέλανε, µου λέει, να βάλουνε ένα στεφάνι. Α ναι; του λέω. Μου λέει ναι. Εντάξει λέω. Πάω σήµερα, παίρνω από το νεκροταφείο ένα στεφάνι λουλούδια και µία γλάστρα, πάω σπίτι του, του δίνω µία χαστούκα µπροστά στους γονείς του, τους βαράω και µε τα πράγµατα στο κεφάλι. Ακου, θα σε σκοτώσω π... του λέω».

Ο αρχηγός της εγκληµατικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από το Τµήµα Δίωξης Εκβιαστών δεν ήθελε µόνο να είναι σκληρός αλλά και να δείχνει. Απειλούσε... θεούς και δαίµονες και φρόντιζε η εµφάνισή του να είναι «αρκούντως» τροµακτική. Οπως περιγράφεται στην πολυσέλιδη δικογραφία που σχηµατίστηκε σε βάρος συνολικά 25 κατηγορουµένων, το κύκλωµα είχε ένα ευρύ φάσµα «δραστηριοτήτων». «Προστάτευε» καταστήµατα, συνόδευε τραγουδιστές, αναλάµβανε τη «διευθέτηση» οικονοµικών διαφορών, προσπαθούσε να στρατολογήσει αναβάτες του ιππόδροµου, έβρισκε δουλειά σε κόσµο, τραµπούκιζε παίκτες σε γήπεδα, ξέπλενε χρήµατα σε διαδικτυακό στοιχηµατισµό ποδοσφαιρικών αγώνων.

 

Νονός

Το δεξί χέρι

Η φήµη για την ισχύ του 35χρονου «νονού» είχε απλωθεί σε τέτοιο βαθµό στον Πειραιά που κάποια στιγµή κλέφτες οι οποίοι είχαν αφαιρέσει από σκάφος µία άγκυρα απευθύνθηκαν σε εκείνον προκειµένου να την επιστρέψουν, γνωρίζοντας ότι είναι ο «κυρίαρχος» της περιοχής. To «δεξί του χέρι», σύµφωνα µε την Αστυνοµία, ήταν 34χρονος αστυνοµικός, ο οποίος υπηρετούσε σε αστυνοµικό τµήµα του Πειραιά. Ο αστυνοµικός ήταν, µεταξύ άλλων, «υπεύθυνος» για πολυσύχναστη καφετέρια που «προστατευόταν» από την οργάνωση. Τον περασµένο Νοέµβριο ξέσπασε καβγάς στο συγκεκριµένο µαγαζί, µε τον 34χρονο να περιγράφει: «Μέθυσε ένας Αλβανός, έφερε έναν άλλονε, βαράω εγώ τον Αλβανό, βαράω τον άλλονε». Προσθέτοντας ότι συνέδραµαν και άτοµα άλλης οµάδας εκβιαστών: «Σκάνε του…, οι… και γίνεται σόου. Τους έσπασαν τα δόντια, τις µύτες, τα ζυγωµατικά…».

Τον ίδιο µήνα, επεισόδιο προκάλεσε και παρέα αστυνοµικών (ένας δόκιµος αστυφύλακας και ένας άνδρας των ΜΑΤ) εκτός υπηρεσίας, οι οποίοι είχαν µεθύσει. Ανδρες της οµάδας ΔΙΑΣ που επιλήφθηκαν του συµβάντος ήξεραν ότι ο επίορκος αστυνοµικός εργαζόταν παράνοµα στο κατάστηµα παρέχοντας «προστασία». Ο επικεφαλής της ΔΙΑΣ είπε χαρακτηριστικά στον 34χρονο: «Δηλαδή τι πρέπει να κάνουµε τώρα; Να έρθει το Εκβιαστών εδώ; Το Εσωτερικών;».

Ο πιο σκληρός στους ξυλοδαρµούς ήταν ο αρχηγός, ο οποίος δεν δίσταζε ακόµα και να βγάλει πιστόλι. Χαρακτηριστική είναι η αφήγηση από τον ίδιο για περιστατικό στο οποίο είχε χρειαστεί να επέµβει: «Τραβάω εγώ το πιστόλι, µπήκε στη µέση ο ..., πήγα να τον σκοτώσω. Εφυγε τρέχοντας ο µικρός... κάτι µπουνίδια, ξάπλα του δώσαµε και κάτι σουτ µε τον... , τον κάναµε άλογο. Ο µικρός βοήθεια, βοήθεια, τρέχει, δεν τον πρόλαβα, του έδωσα ένα µπουνίδι, του έσπασα τον καθρέφτη, τραβάω το πιστόλι, µου λέει ο ... είσαι µ..., θα πάµε φυλακή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αγαθοεργίες»

Οι επαφές της οργάνωσης δεν περιορίζονταν στον κόσµο της νύχτας. Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε ότι το κύκλωµα αναλάµβανε τη συνοδεία VIP προσώπων. Τον περασµένο Αύγουστο προσέφεραν υπηρεσίες φύλαξης σε γνωστό ράπερ, ο οποίος µετέβη σε κλαµπ, ενώ «δουλειές» έκαναν και σε καταστήµατα όπου εµφανίζονται δηµοφιλείς τραγουδιστές της λαϊκής µουσικής. Ο 35χρονος «νονός» εµφανιζόταν δεκτικός σε κάθε είδους εξυπηρέτηση. Το πρωί της 6ης Σεπτεµβρίου 2019 εξύβρισε και απείλησε στέλεχος του Πολεµικού Ναυτικού, λέγοντας ότι σε περίπτωση που συνεχίσει να ενοχλεί τους φαντάρους της µονάδας του θα ανατίναζε το αυτοκίνητό του µάρκας Suzuki.

Χαρακτηριστικές είναι οι φράσεις του: «Την επόµενη φορά που θα δηµιουργήσεις πρόβληµα στα παιδάκια στο στρατόπεδο, το αµαξάκι σου, το Σουζουκάκι, θα φτάσει απέναντι, και θα σου γ... και τη γυναίκα, και θα ακούσεις ένα µπουµ που θα είναι όλο δικό σου». Στη συνέχεια ενηµέρωσε τον φίλο του που υπηρετούσε τη θητεία του στο Πολεµικό Ναυτικό: «Τον π... θέλει εκεί καµία πενηνταριά κιλά να µη µείνει όχι τιµόνι, ούτε ραδιοκασετόφωνο». Και προσέθεσε ότι θα καλέσει και στο σπίτι του αργά το βράδυ για να απειλήσει και τη σύζυγό του. Στο ίδιο πλαίσιο είχε απειλήσει καθηγητή πανεπιστηµίου που δεν... έδινε πτυχίο σε φοιτητή. Οι «αγαθοεργίες» του δεν σταµάτησαν εκεί. Τον περασµένο Οκτώβριο αστυνοµικός τού ζήτησε δουλειά. Ο «νονός» πήρε τηλέφωνο ιδιοκτήτη ταβέρνας και του είπε να προσλάβει τον αστυνοµικό, για το ποιόν του οποίου εγγυήθηκε, λέγοντας µεταξύ άλλων: «Το παιδί έχει πρόβληµα οικονοµικό, είναι καλό παιδί, είναι τουµπεκιαστός...». Αρχικά ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας δεν ήθελε αστυνοµικό για τη θέση, ωστόσο µετά την «παρέµβαση» που δέχτηκε άλλαξε γνώµη.

Στρατολογούσε αναβάτες

Ο πολυµήχανος αρχηγός ήθελε, σύµφωνα µε τη δικογραφία, ακόµα και να στρατολογήσει καλούς αναβάτες του ιπποδρόµου, ούτως ώστε να µπορούν να γνωρίζουν τις στηµένες κούρσες και να ποντάρουν σε αυτές. Για τον λόγο αυτό κερνούσαν ακατάπαυστα αναβάτη σε µπαρ της επιρροής τους, µε τον αναβάτη να λέει: «Ολο το µαγαζί είναι στο πόδι για εµάς».

Οι αστυνοµικοί της Δίωξης Εκβιαστών κάνουν λόγο για δραστηριοποίηση της οργάνωσης στον χώρο του αθλητισµού, µέσω της συνοδείας-προστασίας αθλητικών συλλόγων αλλά και τραµπουκισµών αντίπαλων οµάδων εντός γηπέδων. Τα µέλη του κυκλώµατος είχαν µεταβεί σε Πάτρα και Σύρο για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ κάποια στιγµή ένα από αυτά βρέθηκε στα αποδυτήρια για να τραµπουκίσει παίκτες. Το αποκορύφωµα ήρθε τον περασµένο Μάρτιο, όταν έπεσαν πυροβολισµοί µπροστά σε θεατές, κατά τη διάρκεια επεισοδίου ανάµεσα σε παράγοντες και φιλάθλους αντίπαλων οµάδων. Για το ξέπλυµα των χρηµάτων υπήρχε «ειδικός» στα στοιχήµατα που αναλάµβανε τη «δουλειά». Σε µία περίπτωση ο 35χρονος του είχε δώσει 20.000 ευρώ ως κεφάλαιο, προκειµένου ο «ειδικός» να τα χρησιµοποιήσει σε διαδικτυακά στοιχήµατα ποδοσφαιρικών κυρίως αγώνων και να αποκοµίσει κέρδος. Η επιστροφή των χρηµάτων στον 35χρονο γινόταν µε δόσεις, συνήθως ένα «πεντακοσάρικο» ανά εβδοµάδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...