Κοινωνία

Νεκρός ο πρέσβης της Κύπρου στη Ρουμανία - «Ύποπτος θάνατος, κάνει έρευνα η αστυνομία»

Ο πρέσβης της Κύπρου στη Ρουμανία, Φίλιππος Κρητιώτης, βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο Βουκουρέστι, μετέδωσε την Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων Mediafax της Ρουμανίας, επικαλούμενο την αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αστυνομία άνοιξε μάλιστα και έρευνα σχετικά με τον ύποπτο, όπως χαρακτηρίζεται, θάνατο του διπλωμάτη και τις συνθήκες που αυτός έχασε τη ζωή του.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι ο διπλωμάτης πέθανε το Σάββατο το βράδυ. Σύμφωνα με πρώτα στοιχεία, είχε καρδιακά προβλήματα, αλλά η ακριβής αιτία θανάτου θα καθοριστεί μετά από νεκροψία.

Τον θάνατο του διπλωμάτη ανακοίνωσε επισήμως και το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου.

«Είναι με βαθιά θλίψη και συγκίνηση που αποχαιρετούμε τον εκλεκτό συνάδελφο, Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι, Φίλιππο Κρητιώτη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, τα χαράματα της Κυριακής. Ο Φίλιππος Κρητιώτης υπήρξε μέλος της Διπλωματικής μας Υπηρεσίας για είκοσι επτά χρόνια και υπηρέτησε με συνέπεια και ζήλο, μεταξύ άλλων, ως Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία και Πρέσβης της Κύπρου στην Φινλανδία και την Ρουμανία. Διακρινόταν για την ευγένεια, την εργατικότητα και το ήθος του. Ήταν αγαπητός ανάμεσα στους συναδέλφους του και η προσφορά του αξιέπαινη και πολύπλευρη» αναφέρει.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...