Κοινωνία

Συναγερμός: Μεγάλη φωτιά στη Βάρη - Εκκενώνονται τα Παιδικά Χωριά SOS

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά, που καίει ξερά χόρτα, σε οικοπεδικό χώρο επί της οδού Οδυσσέα Ανδρούτσου στην περιοχή Βάρης-Κορωπίου.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, η οποία έδωσε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά τα Παιδικά Χωριά SOS, που βρίσκονται σε κοντική απόσταση. Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο διευθυντής των παιδικών χωριών δήλωσε ότι 100 άτομα βρίσκονταν στον χώρο όταν εκκενώθηκε, 55 εκ των οποίων είναι παιδιά και οι υπόλοιποι εκπαιδευόμενες μητέρες. «Τους κατεβάσαμε στον κεντρικό δρόμο και μέσα σε λεωφορεία. Είναι ψύχραιμοι γιατί πρόσφατα είχαμε κάνει σχετική άσκηση» είπε ο κ. Γιώργος Πρωτόπαππας. «Ευτυχώς το προλάβανε. Θεωρώ μέχρι το απόγευμα θα έχουν επιστρέψει (τα παιδιά). Ήταν ευτύχημα που τα ελικόπτερα ήταν γρήγορα εκεί» είπε ο κ. Πρωτόπαππας στην ΕΡΤ.

Νωρίτερα, είχε κλείσει η λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της λεωφόρου Αναργυρούντος, με την Τροχαία να εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων, ωστόσο λίγο πριν από τις 11:00 δόθηκε πάλι στην κυκλοφορία.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, «έχουμε μια αρκετά μεγάλη φωτιά που είναι στην πλάτη του λόφου των παιδικών χωριών SOS. Κινείται προς τη νότια περιοχή που δεν έχουμε αστικό ιστό αλλά πυκνή βλάστηση. Για να φτάσει στον επόμενο οικισμό υπάρχει 1 χλμ». Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, και βάσει των όσων του είπαν πυροσβέστες «η φωτιά πιθανότατα ξεκίνησε από τσιγάρο».

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, ενώ από αέρος κάνει ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο, ενώ έχει ζητηθεί η ενίσχυση των δυνάμεων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης