Κοινωνία

Ζαχάρω: Το σημείωμα των αδερφών του 45χρονου

Το σημείωμα που έγραψαν για τον πατέρα τους τα αδέλφια του Κλεάνθη Τζανέτου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον ίδιο τον πατέρα του στη Ζαχάρω.

Συγκεκριμένα, τα αδέρφια του άτυχου 45χρονου αναφέρουν ότι ο 86χρονος είχε διαπληκτιστεί επανειλημμένα με όλα τα αδέρφια της οικογένειας ενώ, όπως υποστηρίζουν, συνεχώς τόνιζε πως στο σπίτι του «κουμάντο θα κάνει μόνο ο ίδιος».

Ωστόσο δεν χαρακτήρισαν τον πατέρα τους ύπουλο ψυχασθενή όπως αρχικά είχε γράψει η εφημερίδα Πατρίς αλλά έλεγαν συγκεκριμένα ότι: «Δυστυχώς ο πατέρας μας, κατά τα άλλα οξυδερκής και εύστροφος άνθρωπος, διακατεχόταν από διάφορες εμμονές, προκαταλήψεις και απολυταρχικές τάσεις, δηλωτικά κατά την άποψή μας κρυφής και ύπουλης ψυχασθένειας».

Η επιστολή τους

«Τα αδέρφια του αδίκως δολοφονηθέντος Κλεάνθη Τζανέτου από τον ίδιο του τον πατέρα προς αποφυγή παραπλανητικών, ψευδών και πολλές φορές σπιλωτικών ειδήσεων θα θέλαμε περιληπτικά να αναφέρουμε:

Δυστυχώς ο πατέρας μας, κατά τα άλλα οξυδερκής και εύστροφος άνθρωπος, διακατεχόταν από διάφορες εμμονές, προκαταλήψεις και απολυταρχικές τάσεις, δηλωτικά κατά την άποψή μας κρυφής και ύπουλης ψυχασθένειας.

Με όλους μας ανεξαιρέτως είχε διαπληκτιστεί και πάντοτε σχεδόν η αιτία ήταν ότι «αυτό εδώ είναι το σπίτι μου και εδώ κουμάντο κάνω εγώ».

Ο αδερφός μας δυστυχώς είχε την ατυχία να απολυθεί από τη δουλειά του τον περασμένο Δεκέμβριο και κατέβηκε στο πατρικό, όπου ο πατέρας κατοικούσε μόνος του σε ένα σπίτι 300 τ.μ.

Αντί όπως θα περίμενε κάθε λογικός άνθρωπος να δεχθεί το γιο του και να του παρασταθεί, κατάφερε να τον διώξει από το «σπίτι του» προσβάλλοντας τον και η αιτία βασικά ήταν ότι ο Κλεάνθης «τολμούσε» να τον αψηφά, μη επιτρέποντάς του να καθορίζει την προσωπική του ζωή και τις απόψεις του.

Μετά από μεταξύ τους τηλεφωνήματα, επέστρεψε προ μηνός ο Κλεάνθης στο χωριό. Πριν δύο εβδομάδες ανέβασε τον πατέρα Αθήνα για εγχείρηση και τον ξανακατέβασε. Τις τελευταίες ημέρες είχε βρει και δουλειά και ήταν χαρούμενος.

Πλην όμως ο πατέρας εξακολουθούσε να προσπαθεί να του καθορίσει τη ζωή με το επιχείρημα ότι μένει στο σπίτι του.

Αυτά λοιπόν, καθώς και παρόμοιες και επίμονες εμμονές, όπλισαν το χέρι του πατέρα.

Έτσι έχουν τα γεγονότα και ουδέποτε υπήρξε ούτε φραστική απρέπεια από τον γιο, ούτε άσχημη συμπεριφορά προς τον πατέρα του, όπως δυστυχώς κάποιοι «δημοσιογράφοι» θέλοντας να γράψουν μυθιστόρημα ανέφεραν.

Επιθυμούμε να κηδέψουμε τον αδερφό μας όπως του αρμόζει και χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και καναλιών».

Σημειώνεται ότι η νεκρώσιμος ακολουθία του 45χρονου Κλεάνθη πραγματοποιήθηκε χθες στον Ιερό Ναό  Αγ. Γεωργίου Μηλέας, ενώ η κηδεία του 86χρονου έγινε την Τρίτη το απόγευμα.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία  της Μηλέας Ζαχάρως με τους κατοίκους να μην μπορούν να πιστέψουν όσα συνέβησαν, ενώ περιγράφουν με τα καλύτερα λόγια την οικογένεια.

Δηλώσεις συγγενών και φίλων στο www.patrisnews.com

Χρήστος Τζανέτος - Ξάδελφος: «Δεν γνωρίζουμε τον τρόπο που έγινε, ωστόσο μάθαμε ότι ο πατέρας σκότωσε τον γιο. Ο πατέρας ήταν δάσκαλος και γνωστός σε όλους. Δεν γνωρίζουμε αν είχανε διαφορές. Επικοινωνούσαμε μονάχα τηλεφωνικά. Το σπίτι είναι σε απόμερο σημείο κοντά στο νεκροταφείο. Το παιδί είχε έρθει πρόσφατα στο χωριό και μάλιστα είχαμε μάθει ότι τον είχε συνοδεύσει και στο νοσοκομείο για κάποια εγχείρηση».

Ζωή Τζανέτου - Ξαδέλφη: «Δεν μπορώ να κρατηθώ με αυτό που έμαθα. Ήταν κάτι ξαφνικό για όλο το χωριό. Ήταν καλοί άνθρωποι και δεν είχανε δώσει το παιδί δείγματα κακή συμπεριφορά. Είχε εννέα παιδιά , όλα σπουδαγμένα. Δεν είχε ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο χωριό μας και μόλις το ακούσαμε συγκλονιστήκαμε. Μπορεί να ζούσε μόνος, ωστόσο τα παιδιά του τον επισκέπτονταν συχνά. Μάλιστα είχαμε σταματήσει ένα από τα παιδιά του, το οποίο δε γνώριζε τίποτα και μόλις πήγε σπίτι είδε την τρομακτική αυτή εικόνα. Η μητέρα τους είχε φύγει πολλά χρόνια. Ο πατέρας ήταν Ψάλτης στην εκκλησία και δεν είχε δείξει ότι είχε δείξει κάποιο πρόβλημα. Μάλιστα με το γιο είχαμε συναντηθεί νωρίτερα μέσα στην ημέρα, όπου είχαμε ολιγόλεπτη συνομιλία στην οποία μας ενημέρωσε ο πατέρας του ήταν μία χαρά. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως ήρθε στο μυαλό του ανθρώπου αυτού να κάνει κάτι τέτοιο».

Γιώργος Γεωργούλιας: «Τους ήξερα πολύ καλά. Ερχόντουσαν στο καφενείο, έπιναν καφέ, τζογάραμε, χορεύαμε και άλλα πολλά. Τελικά το μυαλό έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Ήταν κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί σε εμάς. Δεν γνωρίζω αν είχαν προβλήματα ή διαφωνίες, αλλά έβλεπα ότι όλα ήταν μία χαρά και τα παιδιά είχαν φύγει από τη γενέτειρα τους και εργάζονταν».

Ευγενία Γεωργούλια: «Ακούσαμε ότι έγινε ένας φόνος, αλλά δεν ξέρουμε τίποτα παραπάνω. Δεν μπορείς να γνωρίζεις στην οικογένειά του άλλου τι γίνεται. Ήταν καλοί άνθρωποι. Ο πατέρας σου ήταν άρρωστος και το παιδί είχε έρθει κοντά του».

Γιαννούλα Καρβουνιάρη: «Δεν πήγα να δω τι συνέβη, ωστόσο ακούσαμε τον πυροβολισμό. Δεν κάνουμε πολύ παρέα για να γνωρίζουμε τι άνθρωποι ήταν. Δεν μπορώ να ξέρω το λόγο που έγινε όλο αυτό. Τώρα βγήκα για να μάθω τι ακριβώς συνέβη»

Παναγιώτα Κουβαρά: «Ακούσαμε τι συνέβη αλλά δεν είδαμε τίποτα. Ήταν άνθρωποι της δουλειάς. Ο πατέρας ήτανε συνταξιούχος δάσκαλος και έφτασε στο σημείο να σκοτώσει το παιδί του, δίχως να γνωρίζουμε το λόγο. Δεν υπολόγιζε κανείς ότι θα γίνει κάτι τέτοιο και το χωριό είναι συγκλονισμένο».

Ανδρέας Κουτσούκος: «Έχω φύγει από το 54 από εδώ και τον θυμόμουν ως δάσκαλο από πάντα. Έμαθα από τον ξάδερφό μου ότι σκότωσε το γιο του και αυτοκτόνησε και αυτός, δείγμα ότι δεν έπρεπε να στέκει στα καλά του».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ