Κοινωνία

Πλοία: Γιατί θα ηχήσουν οι σειρήνες τους ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο το μεσημέρι

Όλες οι σειρήνες στα πλοία θα ηχήσουν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο σήμερα το μεσημέρι στις 12. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα για τους ναυτικούς που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε πλοία λόγω κορονοϊού. Το θέμα της αλλαγής των ναυτικών που παραμένουν εγκλωβισμένοι, παραμένει επί της ουσίας άλυτο μέχρι σήμερα παρά τις από κοινού προσπάθειες των φορέων της ναυτιλίας αλλά και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), αναφέρει το Επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο, σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 400.000 ναυτικοί που βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό στη θάλασσα και έχουν ξεπεράσει τα συμβόλαιά τους ή βρίσκονται σε κάποιο λιμάνι και περιμένουν τον επαναπατρισμό τους.

«Η 8η Ιουλίου είναι μια τέλεια στιγμή να υπενθυμίσουμε σε όλους του ηγέτες να εξετάσουν τον αντίκτυπο του Covid-19 και να χαρακτηρίσουν αυτούς τους ανθρώπους ήρωες του παγκόσμιου εμπορίου αλλά και να υποκινήσουν ναυτικές και αεροπορικές συνδέσεις για την ασφαλή επιστροφή αυτών των ανθρώπων» αναφέρει το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης