Κοινωνία

Υγειονομική "βόμβα"οι σκουπιδότοποι στον Ελαιώνα

Σε πολλούς δήμους παρατηρείται το φαινόμενο εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων και ρύπων με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες καθαριότητας να προσπαθούν να ανταποκριθούν αφού ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας είναι ορατός. Πολίτες επιλέγουν – χωρίς προηγουμένως να συνεννοηθούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες – να αδειάσουν ότι δεν τους χρειάζεται σε κεντρικούς και μη δρόμους με συνέπεια αν δεν γίνουν αντιληπτά τα απορρίμματα και τα μπάζα να παραμένουν στο σημείο για πολύ καιρό. Ειδικότερα μετά τη λήξη της καραντίνας, το φαινόμενο έλαβε τεράστιες διαστάσεις σε πολλούς δήμους μεταξύ των οποίων ο Διόνυσος και το Κορωπί όπου οι δημοτικές αρχές κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Ένα ακόμη παράδειγμα ανεύθυνης στάσης παρουσιάστηκε στο δήμο Αιγάλεω στην οδό Σαλαμινίας στον Ελαιώνα-από όπου και οι φωτογραφίες πριν και μετά τον καθαρισμό. Καμία πολιτική ηγεσία και καμία δημοτική αρχή δεν μπορεί να βρίσκεται παντού σε μια πόλη. Ούτε να δείχνουμε με το δάχτυλο τους δημάρχους όταν υπάρχουν σκουπίδια χωρίς να αντιλαμβανόμαστε έως που φτάνουν οι δυνατότητες που έχουν σε ανθρώπινο δυναμικό, πόρους και μηχανήματα. Κάθε πολίτης που σέβεται εαυτόν και άλλους οφείλει να έχει υπεύθυνη στάση ώστε κάποια στιγμή να μπορεί να δείξει με το δάχτυλο και με την ψήφο του την εκάστοτε ηγεσία κεντρική η τοπική που δεν κάνει σωστά την δουλειά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Αιγάλεω αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Σας ενημερώνουμε ότι, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων (έπιπλα, στρώματα, ηλεκτρικές συσκευές , μπάζα κλπ) και κλαδιά – χόρτα σε πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους, δίπλα σε κάδους απορριμμάτων κ.λπ. Οι παραβάτες θα εντοπίζονται και θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο βάσει του κανονισμού καθαριότητας του Δήμου. Για να πετάξετε ογκώδη αντικείμενα, ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο  210 3427066, η οποία, μετά από έγκριση, θα φροντίζει για τη συλλογή τους.» Είναι ευθύνη όλων μας να τηρούνται οι ισχύοντες κανόνες για ένα καθαρόν περιβάλλον υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας.

Ουδέν σχόλιο περαιτέρω δεδομένου πως αν δεν αλλάξουμε εμείς οι πολίτες πάντα θα παράγουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...