Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Οχιά είχε «μπλεχτεί» στα κάγκελα παιδικής χαράς

«Συναγερμός» σήμανε την Κυριακή, σε παιδική χαρά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε εκείνη μεταξύ των οδών Αγίου Δημητρίου και Κατσιμίδη, όταν περίοικοι εντόπισαν στα κάγκελά της «μπλεγμένη» μια οχιά.

Για δεύτερη χρονιά

Αμέσως ενημερώθηκαν η Αμεση Δράση και η Πυροσβεστική ώστε να ληφθεί μέριμνα για την απομάκρυνση του ερπετού.

Για αυτόν τον λόγο κλήθηκε εθελοντής από τη Δράση για την Αγρια Ζωή, που πήρε το ερπετό και το μετέφερε σε άλλο περιβάλλον.

Οπως ανέφερε σε τοπική ιστοσελίδα ο ερπετολόγος Ηλίας Στραχίνης, η εν λόγω αρσενική οχιά είχε κάνει την εμφάνισή της και πέρυσι, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί και να απομακρυνθεί. 

«Από φωτογραφίες που έλαβα πέρυσι και τις συνέκρινα με φετινές κατάλαβα ότι πρόκειται για το ίδιο φίδι», εξήγησε ο κ. Στραχίνης, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν ορισμένα σημεία επάνω στο δέρμα του φιδιού, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα στον άνθρωπο, τα οποία βοηθούν τους ειδικούς να ταυτοποιούν τα ερπετά.


Πώς βρέθηκε

«Το συγκεκριμένο φίδι βρέθηκε εκεί είτε από το ρέμα που βρίσκεται στην περιοχή, είτε μεταφέρθηκε από κάποιο αυτοκίνητο στο οποίο είχε κρυφτεί από σημείο της υπαίθρου» σημείωσε ο ερπετολόγος.

Ο Ηλίας Στραχίνης ήρθε σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο Σωκράτη Δημητριάδη και συμφωνήθηκε ο χώρος να περιφραχθεί με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να αποτρέπει την είσοδο φιδιών στην παιδική χαρά που παίζουν καθημερινά δεκάδες παιδιά.

Μάλιστα επισημάνθηκε ότι ο καθαρισμός του παρακείμενου ρέματος από τη βλάστηση δεν είναι ενδεδειγμένη λύση καθώς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με αύξηση της παρουσίας τρωκτικών, ερπετών και κουνουπιών.

Σύμφωνα με τον Σωκράτη Δημητριάδη, σήμερα θα αποσταλεί έγγραφο στην περιφέρεια και την ΕΥΑΘ παγίων προκειμένου να καθαριστεί το ρέμα το οποίο ανήκει στην αρμοδιότητά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ