Βούλγαροι
Κοινωνία

Απόπειρα αρπαγής 14χρονου στην Ηλεία: «Οι Βούλγαροι δεν ήταν καν εκεί»

Μια απόπειρα αρπαγής ενός 14χρονου αγοριού ήρθε στο φως στην Ηλεία, λίγες μόλις μέρες μετά την υπόθεση της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη δύο Βούλγαρων για την υπόθεση. 

Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία που έκανε το 14χρονο αγόρι, σύμφωνα με την οποία, εκείνος τη στιγμή που κινούνταν πεζή, δύο άνδρες που επέβαιναν σε ένα βαν τον προσέγγισαν και προφασιζόμενοι ότι τους είχε στείλει η μητέρα του αποπειράθηκαν να τον επιβιβάσουν στο όχημα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον πείσουν.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, με αποτέλεσμα αστυνομικοί της μικτής περιπολίας Υπηρεσιών της Ήλιδας, να εντοπίσουν στην Αμαλιάδα, αλλοδαπό άνδρα με όχημα τύπου βαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου να εντοπίσουν τον δεύτερο αλλοδαπό άνδρα στην οικία του.

Οι δυο αλλοδαποί άνδρες προσήχθησαν και στο πλαίσιο της προανάκρισης αναγνωρίστηκαν από τον ανήλικο, τόσο οι ίδιοι, όσο και το όχημα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να κατασχεθεί το όχημα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας. Η προανάκριση διενεργείται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι νεαροί δεν ήταν καν στον Πύργο»

Από την πλευρά τους οι δύο Βούλγαροι που είναι αδέρφια, μέσω του συνηγόρου τους, Κωνσταντίνου Κότσιφα, ισχυρίζονται ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή με την υπόθεση και γι' αυτό έχουν ζητήσει μέχρι και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών ώστε να αποδείξουν μέσα από τα στίγματα των δικτύων της κινητής τηλεφωνίας πως δεν βρίσκονταν την συγκεκριμένη ώρα αλλά και γενικότερα τη συγκεκριμένη ημέρα στον Πύργο. 

Μιλώντας στο ilialive.gr ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Κωνσταντίνος Κότσιφας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η υπερασπιστική μας γραμμή, συνίσταται στο ότι δεν υπάρχει καμία φυσική παρουσία κατά το χρόνο τέλεσης στο συγκεκριμένο σημείο, οι εντολείς μου βρίσκονταν όλη την διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας στην Αμαλιάδα σε σπίτι στο οποίο μισθώνουν. Αρνούνται κατηγορηματικά ότι έχουν σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία».

Τα αδέρφια έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Τρίτης. Τότε, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους «θα παρουσιάσουμε έγγραφα, μάρτυρες αλλά και όπως έχουμε ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές και την άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τα στίγματα των κυψελών της κινητής τηλεφωνίας από τα οποία θα προκύψει ότι δεν υπάρχει φυσική παρουσία των συγκεκριμένων προσώπων στο σημείο, όπως επίσης και κάθε στοιχείο μπορεί να συντελέσει στην διαπίστωση εάν βρίσκονταν στον Πύργο τα συγκεκριμένα άτομα στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο ή όχι». Επιπλέον, πρόσθεσε: «Η πλήρης άρνηση της κατηγορίας είναι η υπερασπιστική μας θέση, δεν θέλω να επισέλθω σε συγκεκριμένα περιστατικά της δικογραφίας τα οποία αποτελούν μέχρι στιγμή ζητήματα τα οποία δεν μπορεί δικονομικά να αποκαλυφθούν, όμως θεωρώ ότι οι εντολείς μου διατείνονται ορθώς αυτά που αναφέρουν, διότι θα προκύψει από μάρτυρες και έγραφα ότι πραγματικά τα συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν είχαν καμία σχέση με το αποδιδόμενο αδίκημα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ