Κοινωνία

Οι «πότες» της Ευρώπης: Ποιες οι χώρες στην πρώτη δεκάδα;

Στη Γερμανία μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού απέχει από την κατανάλωση αλκοόλ. Ειδικά, η μπίρα αποτελεί μεγάλο μέρος του πολιτισμού της Γερμανίας. Η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι συνήθεις πρακτικές στη χώρα.

9. Σλοβακία

H Σλοβακία είναι γνωστό ότι έχει κατοίκους ηλικίας έως 15 ετών που αντιμετωπίζουν θέματα αλκοολισμού. Πολλές πολιτιστικές παραδόσεις στη Σλοβακία επικεντρώνονται στο αλκοόλ.

8. Λουξεμβούργο

Το Λουξεμβούργο πουλάει το μεγαλύτερο κατά κεφαλή αλκοόλ στην Ευρώπη. Το κρασί είναι ένα δημοφιλές ποτό, όπως και η μπίρα σε πολλές από τις παμπ και τα εστιατόρια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

7. Ισλανδία

Το μεγαλύτερο μέρος της κατανάλωσης αλκοόλ στην Ισλανδία αποτελείται από αποσταγμένα ποτά όπως βότκα και craft μπίρα.

6. Ρωσία

Τα ζητήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ είναι η κύρια αιτία θανάτου στη Ρωσία. Πολλοί περιορισμοί και κανονισμοί έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να βοηθήσουν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.


5. Γαλλία

Η κατανάλωση αλκοόλ είναι μέρος του πολιτισμού της Γαλλίας. Το κρασί, μαζί με άλλα αλκοολούχα ποτά, καταναλώνονται συχνά ως μέρος του μεσημεριανού γεύματος και του δείπνου.

4. Τσεχία

Το μεγαλύτερο μέρος της ετήσιας κατανάλωσης αλκοόλ των 11,8 λίτρων αφορά την μπίρα. Η Τσεχία είναι περήφανη για την μπίρα της, αν και το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά καταναλώνονται επίσης σε αφθονία. Η αγορά και η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται από την ηλικία των 18 ετών.

3. Γρενάδα

Η Γρενάδα βρίσκεται στην Καραϊβική Θάλασσα και σημειώνει κατανάλωση 11,9 λίτρων αλκοόλ ανά άτομο. Οπότε όχι μόνο βρίσκεται πολύ ψηλά στην κατάταξη της λίστας, αλλά έχει και τα υψηλότερα ποσοστά στην Αμερική.

2. Λιθουανία

Από το 1990 έχουν υπάρξει πολλά ζητήματα σχετικά με το αλκοόλ, οπότε δεν είναι περίεργο ότι η Λιθουανία είναι η δεύτερη υψηλότερη χώρα για στην κατανάλωση αλκοόλ.

1. Λευκορωσία

Οι πολίτες της Λευκορωσίας καταναλώνουν 14,4 λίτρα αλκοόλ ανά άτομο, ανά έτος. Αν και το Υπουργείο Υγείας της Λευκορωσίας αρνείται επισήμως αυτά τα ευρήματα, η κυβέρνηση θέσπισε κανονισμούς ώστε να περιορίσει τη διαθεσιμότητα του αλκοόλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ