οροφή Λάρισα
Κοινωνία

ΓΕΑ: Δεν ήταν μαχητικό το αεροσκάφος που «ξήλωσε» την οροφή

Στιγμές τρόμου και πανικού έζησαν ένοικοι μονοκατοικίας σε χωριό του δήμου Αγιάς το μεσημέρι της Παρασκευής (12/06), όταν αεροσκάφος πραγματοποίησε χαμηλή διέλευση πάνω από το σπίτι, με αποτέλεσμα να προκληθούν ευτυχώς μόνον υλικές ζημιές. Τι λέει το ΓΕΑ (Γενικό Επιτελεί Αεροπορίας) για το απίστευτο περιστατικό…

ΓΕΑ: Δεν ήταν μαχητικό το αεροσκάφος που «ξήλωσε» την οροφή στη Λάρισα

Επίσημη και ξεκάθαρη ήταν η τοποθέτηση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορία (ΓΕΑ), δια του Εκπροσώπου Τύπου αυτού, Αντισμηνάρχου (Ι) Κωνσταντίνου Γκουμάτση, ότι δεν οφειλόταν σε χαμηλή πτήση μαχητικού αεροσκάφους από την 110 Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Βάσεως Λαρίσης, το «ξύρισμα» της οροφής μιας οικίας με κεραμίδια στα περίχωρα της Λάρισας.

«Δηλώνω επίσημα ότι τη συγκεκριμένη ώρα του περιστατικού όλα τα μαχητικά αεροσκάφη της 110 ΠΜ είχαν επιστρέψει από τις πρωινές πτήσεις και ήταν όλα στο έδαφος και στα καταφύγιά τους από τις 11:00 το πρωί. Αν υποθέσουμε ότι ένα μαχητικό F-16 πετούσε τόσο χαμηλά και «ξύρισε» τα κεραμίδια όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, είναι απολύτως βέβαιο ότι τώρα θα μιλούσαμε – ο μη γένοιτο – για κάποιο πολύ σοβαρό αεροπορικό συμβάν, που ευτυχώς δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Μαχητικό αεροσκάφος πάντως δεν ήταν», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΑ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της ιστοσελίδα «lawandorder.gr».

Σημειώνεται ότι η Παρασκευή είναι συνήθως ημέρα που στην Πολεμική Αεροπορία δεν πραγματοποιούνται πολλές πτήσεις καθώς πραγματοποιείται η εβδομαδιαία συντήρηση του υλικού, και οι οποίες πτήσεις έχουν προγραμματιστεί είναι συνήθως πολύ πρωινές ώστε περί τις 09:00 – 10:00 να έχουν προσγειωθεί οι πάντες ώστε να ξεκινήσουν οι έλεγχοι και οι συντηρήσεις και νωρίς το απόγευμα να φύγει το προσωπικό.

Εκτός εκτάκτων περιπτώσεων βεβαίως, που δεν υπήρξαν, ωστόσο, αυτή την Παρασκευή (12/06), αφού οι πτητική δραστηριότητα των Τούρκων στο Αιγαίο ήταν ελάχιστη.

Πώς έγινε το απίστευτο περιστατικό

Σύμφωνα με μαρτυρίες του «onlarissa.gr», όλα έγιναν στη 13:40 το μεσημέρι της Παρασκευής (12/06), όταν στο σπίτι βρίσκονταν αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ άλλων ένα βρέφος μηνών και μία άρρωστη ηλικιωμένη γυναίκα. Ξαφνικά άκουσαν έναν πολύ δυνατό θόρυβο που κάθε δέκατο του δευτερολέπτου που περνούσε ολοένα και δυνάμωνε.

«Ακούσαμε έναν κρότο που δε μπορώ να περιγράψω. Το σπίτι ολόκληρο δονήθηκε από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι λες και γίνονταν σεισμός. Ακολούθησε ένας ακόμη πολύ ισχυρός θόρυβος για να χαθεί στα επόμενα δευτερόλεπτα. Βγήκαμε αμέσως έξω αλλά αυτό που είχε περάσει από πάνω μας, κινούνταν με τέτοια ταχύτητα που είχε εξαφανιστεί από τον ορίζοντα…», δήλωσε στο «onlarissa.gr» άτομο που την ώρα του συμβάντος βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.

Ευτυχώς το πρωτοφανές περιστατικό εκτός από πανικό και ταραχή άφησε μόνον υλικές ζημιές. «Αφού βεβαιωθήκαμε ότι ήμασταν όλοι καλά, βγήκαμε έξω και αντικρίσαμε κάτι που δε μπορούσαμε να φανταστούμε. Ολόκληρα κομμάτια της σκεπής είχαν ξηλωθεί… Οι ζημιές όπως βλέπετε είναι μεγάλες», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Αρχικά, με βάση τα γεγονότα και τις μαρτυρίες, οι περισσότεροι οδηγούνταν στο πιθανότερο σενάριο της χαμηλής διέλευσης – προφανώς – μαχητικού αεροσκάφους, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Βλέπετε, η περιοχή αποτελεί τα «μονοπάτια» της πολεμικής μας αεροπορίας, «αεροδιάδρομο» για το Αιγαίο. Βέβαια, όπως αναφέρθηκε, το ΓΕΑ διέψευσε αυτό το γεγονός…

Η οικογένεια δηλώνει, πάντως, έτοιμη να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να αποκατασταθούν οι σοβαρές ζημιές που υπέστη το σπίτι τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ