Έλεγχος κυκλοφορίας
Κοινωνία

Αγίου Πνεύματος: Σαρωτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό σε ολόκληρη την Ελλάδα

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι των αρχών για την εφαρμογή των μέτρων για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, μαζί με την Ελληνική Αστυνομία και το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τρέχουν σαρωτικούς ελέγχους σε ολόκληρη την επικράτεια.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος ελέγχων είναι να μην υπάρχει εκ νέου εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, κατά τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 5 Ιούνη διενεργήθηκαν σαρωτικοί έλεγχοι από μικτά κλιμάκια για την ορθή εφαρμογή των μέτρων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πατρέων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 55 ΚΥΑ, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ για παραβάσεις όπως η μη χρήση ατομικών μέσων προστασίας από το προσωπικό των καταστημάτων.

«Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες και τους επιχειρηματίες σχετικά με τον κίνδυνο αναζωπύρωσης εστιών διασποράς του SARS COV-2 και των ολέθριων συνεπειών ενός παρόμοιου ενδεχόμενου για τη δημόσια υγεία και την ανάκαμψη της οικονομίας, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ