Καρκινοπαθείς
Κοινωνία

Συστήνουν σε γιατρούς Νοσοκομείου της Ρόδου να περιορίσουν τα φάρμακα στους καρκινοπαθείς

Ετοιμοι για κινητοποιήσεις δηλώνουν οι καρκινοπαθείς της Ρόδου και γενικώς της Δωδεκανήσου, ως αντίδραση στις… συστάσεις που επιχειρήθηκε να γίνουν στους γιατρούς του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου της Ρόδου, με έγγραφο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, πως με βάση τα στατιστικά συνταγογραφήσεων, διαπιστώνονται υπερβάσεις!

Η αντίδραση τόσο του διευθυντή, ογκολόγου παθολόγου Δρ Δημήτρη Ματθαίου, όσο και της προέδρου του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου ήταν άμεση.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δρ Δημήτρη Ματθαίου «σήμερα ήρθαν σε όλους του συναδέλφους ειδοποιήσεις με στατιστικά συνταγογραφήσεων και ποσοστά υπερβάσεων. Χωρίς να λάβουν καθόλου υπόψιν τους ο κάθε γιατρός τι πληθυσμό εξυπηρετεί και σε ποιο νοσοκομείο εργάζεται (να σημειωθεί ότι στο Τμήμα μου στη Ρόδο εξυπηρετούμε όλα τα Δωδεκάνησα και συνταγογραφούμε σε όλους τους καρκινοπαθείς ασθενείς μας τα φάρμακα των θεραπειών που σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία δίνονται με εσωτερικές χρεώσεις μέσω του Φαρμακείου του νοσοκομείου).

Missing περιεχόμενο.

Το έγγραφο που είδα από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο συστήνει προς το παρόν να περιορίσουμε τα φάρμακα υψηλού κόστους στο ελάχιστο. Δηλαδή, κύριοι, να σταματήσουμε τις θεραπείες στους καρκινοπαθείς ασθενείς μας; Αυτό μας λέτε; Να βγείτε να το πείτε ανοιχτά. Και να σταματήσετε επιτέλους να βάζετε καθημερινά εμπόδια σε ανθρώπους που μάχονται και ματώνουν στην πρώτη γραμμή για να καλύπτουν καθημερινά στρεβλώσεις της δικής σας ανεπάρκειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Πηγή dimokratiki.gr (Μαίρη Φώτη)

Οργισμένη ήταν η αντίδραση και της προέδρου των καρκινοπαθών Δωδεκανήσου κ. Μαρίας Κρητικού, η οποία καλεί τους τοπικούς φορείς και τους βουλευτές να πάρουν άμεση θέση. «Με αυτή την κατάπτυστη τακτική, το Υπουργείο μάς λέει ότι ο αγώνας των καρκινοπαθών για να ζήσουν κοστίζει πολύ ακριβά. Σκοπεύουν δηλαδή να περιορίσουν τα φάρμακα επειδή κοστίζουν πολύ ακριβά και ξεπερνούν τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό, έτσι αντιμετωπίζει το Υπουργείο Υγείας τους ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς. Θέλουν να μας αφαιρέσουν τα μόνα όπλα που έχουμε, τα φάρμακα, για να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο. Τι θέλουν δηλαδή; Να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο με ασπιρίνες; Τα περισσότερα φάρμακα που μας συνταγογραφούν είναι γενόσημα, προκειμένου να κάνουν οικονομία και τώρα θέλουν να περιορίσουν κι αυτά. Τι ακριβώς μας ζητούν; Να μας αφήσουν να πεθάνουμε προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα; Ας μας το πουν ξεκάθαρα. Λυπάμαι, γιατί κανείς δεν ξέρει τον αγώνα μας για να ζήσουμε αν δεν έχει ο ίδιος νοσήσει. Απαιτώ από τους τοπικούς φορείς, τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και τους πέντε βουλευτές μας να πάρουν θέση και να μας στηρίξουν, εκτός και αν συμφωνούν, με την τακτική αυτή.

Είμαστε έτοιμοι να κατέβουμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας για να παλέψουμε για τη ζωή μας. Ο έλεγχος της ανταποδοτικότητας, που προωθούν στην πραγματικότητα πρόκειται για μια τακτική κοστολόγησης (;) της ζωής μας! Αν αξίζει το εκτιμώμενο προσδόκιμο της ζωής μας για να πάρουμε τα φάρμακά μας, διαφορετικά μάς λένε να πεθάνουμε μια ώρα αρχύτερα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς οργανωνόμαστε, δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, πρέπει να παλέψουμε για το δικαίωμά μας στη νοσηλεία, για το δικαίωμά μας στην περίθαλψη για το δικαίωμά μας στη ζωή! Και σε αυτόν τον αγώνα, όποιος δεν σταθεί δίπλα μας, είναι απέναντί μας», δήλωσε στη «δ» η κ. Μαρία Κρητικού, επισημαίνοντας ότι ανακοινώσεις για τις κινητοποιήσεις, αν δεν αλλάξει κάτι, θα γίνουν πολύ σύντομα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ