Πατούλης
Κοινωνία

Με τον πρόεδρο των Ρομά συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Με τον πρόεδρο της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλη Πάντζο, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης

Στο επίκεντρο των επαφών ετέθη η δρομολόγηση κοινών δράσεων για την κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά, μέσω των κοινοτικών προγραμμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Ρομά.

Πρόκειται για προβλήματα στην κοινωνικοποίηση, την εκπαίδευση, την εργασία, την κοινωνική προστασία, την προστασία της υγείας κ.α.

Επιπλέον, υπήρξε σύμπνοια για την καταγραφή και χαρτογράφηση των Ρομά, προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι των κοινωνικών προγραμμάτων.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους Έλληνες Τσιγγάνους και θα εργαστούμε συστηματικά ώστε η Περιφέρεια Αττικής να συμβάλλει αποτελεσματικά στην κοινωνική ενσωμάτωσή τους, στην άρση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού. Κανένας πολίτης δεν θέλουμε να νιώθει μόνος και απροστάτευτος» δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Στη συζήτηση συμμετείχε και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος, αρμόδια για θέματα Ρομά, Μαρία Ζέρβα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Ζωντανή Ενημέρωση: Συναγερμός στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου, ήχησαν σειρήνες -Αναφορές ότι χιλιάδες Κούρδοι μαχητές μπήκαν στο Ιράν

Συναγερμός στο Ακρωτήρι λόγω απειλής σε εξέλιξη-Το Κουβέιτ ανακοινώνει απαγόρευση εξαγωγής όλων των ειδών τροφίμων-Πάνω...
Δένδιας - Κυπρος
Κύπρος 0

Γιατί τρίζει η τουρκική θέση στην Κύπρο: Η δήλωση βόμβα από Δένδια για κατοχικό στρατό και η ανακοίνωση της Άγκυρας για τους Τουρκοκύπριους

Η δήλωση Δένδια για απόσυρση 40.000 Τούρκων στρατιωτών από το νησί προκαλεί οργή στην Τουρκία που ξέρει ότι μετά τον...