Κοινωνία

Εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: "Η ζωή θα ήταν αλλιώς αν δεν σε είχα συναντήσει"

Η εισαγγελέας της δίκης Τοπαλούδη, Αριστοτέλεια Δόγκα, βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας με αφορμή τη συναισθηματική αγόρευσή της στη δίκη της άτυχης Ελένης. Μια αγόρευση που συγκίνησε όλο τον κόσμο, αλλά συνάντησε και αντιδράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οχι μόνο από τους δικηγόρους που θεώρησαν απαξιωτικές τις αναφορές της στους συνήγορους υπεράσπισης, αλλά και από νομικούς και πολιτικούς που ζήτησαν να υπάρχει λιγότερο συναισθηματισμός αφού οι δικαστικοί λειτουργοί πρέπει να διατηρούν τη νηφιαλιότητά τους ακόμα και σε τέτοιες δίκες ώστε να μην δίνουν την εντύπωση ότι κρίνουν κάτω από το καθεστώς συναισθηματικής φόρτισης.

Χαρακτηριστική είναι η παρέμμβαση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσου που έκανε λόγο για λαϊκή απογευματινή και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητεί την παραίτησή του και τον ίδιο να σπεύδει μετά να δώσει εξηγήσεις ότι οι απόψεις που εξέφρασε είναι προσωπικές και ότι ούτε να παρέμβει στη δίκη ήθελε ούτε να αμφισβητήσει την ακριβοδίκαιη κρίση των δικαστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η αγόρευσή της και το δικαιολογημένο ενδιαφέρον των δημοσιογράφων για την προσωπικότητα της εισαγγελέως, που πυροδοτήθηκε από μια δική της ανάρτηση στο facebook που είχε τα λουλούδια που της πήγε στο γραφείο της ο πατέρας της αδικοχαμένης Τοπαλούδη και που τα είχε κόψει η μητέρα της Ελένης, η Αριστοτέλεια Δόγκα αφαίρεσε όλες τις αναρτήσεις από το προφίλ της και τις φωτογραφίες και άφησε μόνο στη θέση της κεντρικής σελίδας ένα ρητό του Αριστοτέλη για τη Δικαιοσύνη.

Απο εχθές ο λογαριασμός φαινόταν να έχει κλείσει οριστικά. Ομως σήμερα Παρασκευή ο λογαριασμός υπάρχει ξανά και στη θέση του ρητού του Αριστοτέλη υπάρχει μια φράση. Μια φράση από παλαιότερη ανάρτηση της εισαγγελέως που δύσκολα μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι δεν αναφέρεται στην υπόθεση Τοπαλούδη και στην άτυχη Ελένη.

«Η ζωή ίσως θα ήταν πιο απλή αν δεν σε είχα καθόλου συναντήσει. Μόνο που δεν θα ήταν καθόλου η ζωή μου. Erich Fried».

Το τελευταίο ποστ της εισαγγελέως

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ