Κοινωνία

Με την ένταση στις πλατείες γεννιούνται πολλά μικρά "Εξάρχεια"-Έτοιμοι για αντίποινα οι μπαχαλάκηδες

Στις πλατείες διαφόρων περιοχών έχει μεταφερθεί η ένταση, με αφορμή τις υπαίθριες συγκεντρώσεις κυρίως νέων. Από την Αγία Παρασκευή στο Παγκράτι και στην Κυψέλη και τις συγκρούσεις με την αστυνομία. 

Κάποιοι το έχουν δει παιχνίδι, κάποιοι τους σπρώχνουν να αντιδρούν για δικά τους οφέλη, αλλού γίνεται ξεκάθαρη χρήση και διακίνηση ναρκωτικών, και συμπερασματικά η κυβέρνηση κινδυνεύει να έχει σε σύντομο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσει πολλά "Εξάρχεια". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η φωτογραφία πάνω είναι από την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, που για ένα ακόμη βράδυ έσφυζε από κόσμο. 

Το δε μανιφέστο κάτω είναι για όσα συνέβησαν χθες στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Κυψέλης. Όπως βλέπει κανείς δίνεται νέο ραντεβού... αντίστασης σήμερα το απόγευμα. 

Στο κείμενο αναφέρεται: 

"Πορεία 9/5 πλ. Αγίου Γεωργίου στις 19:00. Το βράδυ της Παρασκευής 8 Μαϊου, οι βασανιστές των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ χτύπησαν αιφνιδιαστικά και με ακραίο σαδισμό τους γείτονες μας που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Αποτέλεσμα δεκάδες τραυματισμένοι στα νοσοκομεία, δεκάδες συλληφθείσες στα κρατητήρια. Το εγκλημά τους ? Η παρουσία τους στην ίδια τους την γειτονιά, εμποδίζει τα κέρδη των μαγαζατόρων - καταπατητών. Το πρόβλημα στην Αγίου Γεωργίου είναι γνωστό. Οι μαγαζάτορες σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων και την αστυνομία έχουν καταπατήσει την μισή πλατεία και τώρα με αφορμή τον κορωνοϊο εχούν βάλει στόχο να την μετατρέψουν όλόκληρη σε προέκταση της επιχείρησης τους. Οι μιντιακές “ανησυχίες” δήθεν για την δημόσια υγεία είναι τουλάχιστον υποκριτικές. Αυτές οι “ανησυχίες” δεν υπάρχουν όταν πατιόμαστε στο μετρο για να πάμε δουλειά, όταν δουλεύουμε μαζι με άλλους πόσους για τα κέρδη των αφεντικών. Αυτές οι “ανησυχίες” θα εξαφανιστούν όταν σε μια βδομάδα θα πάμε “φρόνιμα” να καταναλώσουμε σε πλατείες γεμάτες τραπεζοκαθίσματα. Πάρτε το χαμπάρι οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους τους και όχι στα κυκλώματα της νύχτας, ούτε στους κρατικούς προστάτες τους. Είμασταν και θα είμαστε εδώ, κόντρα στους ενστολους σαδιστές και την μιντιακή παραπληροφόρηση. Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακες!" 

Οι δράσεις της αστυνομίας την προ-κορονοΪού εποχή στα Εξάρχεια και στα κτίρια των καταλήψεων έχει ενοχλήσει αφάνταστα και τώρα δίνεται μια τρανή ευκαιρία στους ινστρούκτορες της αταξίας και των επεισοδίων να κάνουν νέο "παιδομάζωμα" από πολλές περιοχές της Αθήνας. 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ