κλινική Ταξιάρχαι
Κοινωνία

Κορονοϊός: Για κακουργήματα κατηγορείται η κλινική "Ταξιάρχαι"

Να μεταβεί στον εισαγγελέα κλήθηκε ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι, τέσσερις ασθενείς της οποίας έχουν χάσει τη ζωή τους, καθώς προσβλήθηκαν από κορονοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος διενεργεί κατεπείγουσα έρευνα, για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών στην υπόθεση, και σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κύκλος των μαρτύρων ανοίγει με στέλεχος του ΕΟΔΥ που κλήθηκε σήμερα για κατάθεση.

Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες καταθέσεις, προκειμένου να διαμορφωθεί μια πλήρης εικόνα για την κατάσταση στην κλινική και το τι ισχύει ως προς την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, κάτι που θα κρίνει την απόδοση ενδεχόμενων κακουργηματικού βαθμού ευθυνών για τη διασπορά του ιού σε ασθενείς και προσωπικό.  Να σημειωθεί ότι στη δικογραφία που σχηματίζεται, περιλαμβάνονται ήδη στοιχεία ιατρικών φακέλων ασθενών, τα οποία συνέλεξε η Κρατική Ασφάλεια με εισαγγελική εντολή.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες πρόκειται να αναζητηθούν και άλλα στοιχεία από τα αρχεία της Κλινικής.

Από την πλευρά της Κλινικής, οι νομικοί παραστάτες επιμένουν ότι τηρήθηκαν στο έπακρο τα μέτρα πρόληψης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ