Μεσοποταμια
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός: Η Μεσοποταμία επέστρεψε στην "κανονικότητα"

Έπειτα από 24 ημέρες πλήρους απομόνωσης οι κάτοικοι είχαν σήμερα τη δυνατότητα να βγουν στις αυλές των σπιτιών τους, να ανοίξουν τα καταστήματά τους, αλλά και να μετακινηθούν εκτός του οικισμού, προκειμένου να διευθετήσουν υποθέσεις τους σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτό που ήθελαν όλοι ήταν να επιστρέψουν στην κανονική ζωή και τώρα σιγά – σιγά θα προσαρμοστούν. Βέβαια, υπάρχουν και τα προβλήματα της επόμενης μέρας, οι οικονομικές συνέπειες που έχει μια τέτοια κατάσταση για την περιοχή  μας, αλλά αυτό είναι κάτι που ισχύει όλη τη χώρα. Αν έχουμε την υγεία μας –κι αυτό είναι που πετύχαμε σε πρώτη φάση- πιστεύω πως όλα θα γίνουν», είπε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, ο οποίος επισκέφτηκε πριν από λίγο τη Μεσοποταμία, προκειμένου, όπως είπε, να ευχαριστήσει αυτοπροσώπως τους κατοίκους για την υπομονή που επέδειξαν.

Πρωτόγνωρη κατάσταση

Ο κ. Κορεντσίδης επισήμανε ότι και οι υπηρεσίες του δήμου βίωσαν μία πρωτόγνωρη κατάσταση, στην οποία όμως κατάφερε να ανταποκριθεί.

«Όλοι έχουμε Πολιτική Προστασία, αλλά για φυσικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές, όχι για κάτι επιδημιολογικό, το οποίο δεν ήταν κανείς έτοιμος να αντιμετωπίσει. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινή φροντίδα 5.500 κατοίκων με τρόφιμα, με φάρμακα, με συνταγές, με ό,τι χρειαζόταν ο κάθε συμπολίτης μας. Παρόλα αυτά οι δομές του δήμου ανταποκρίθηκαν σε τεράστιο βαθμό -στον απόλυτο, θα έλεγα- και όλοι οι κάτοικοι ήταν ευχαριστημένοι. Και δείξαμε ότι ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε κατάσταση», τόνισε.

«Η πειθαρχία έφερε αποτέλεσμα»

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πλέον η κατάσταση στην Καστοριά, μία από τις περιοχές που «χτυπήθηκε» περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού, έχει ομαλοποιηθεί.

«Η Καστοριά, έπειτα από αυτά που έχει περάσει, δεν έχει ούτε ένα θετικό κρούσμα, ενώ το νοσοκομείο λειτουργεί με όλες τις κλινικές και δέχεται όλα τα περιστατικά. Άρα είμαστε σε μία φυσιολογική κατάσταση πλέον, όπως και πριν από την παρουσία του ιού. Αξίζουν συγχαρητήρια στους κατοίκους, γιατί πειθάρχησαν κι αυτό έχει ορατά αποτέλεσμα», υπογράμμισε.

Πάντως, η «κανονικότητα» στην Καστοριά είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, καθώς σε ολόκληρη την περιφερειακή ενότητα εξακολουθούν να είναι σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα στην κίνηση των πολιτών, σύμφωνα με τα οποία απαγορεύονται οι μετακινήσεις από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το επόμενο πρωί, καθώς και οι μετακινήσεις για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, για μετάβαση σε τελετή και σωματική άσκηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ