Εκκλησία

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: Έρχεται μεγάλο κακό (βίντεο)

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος τόνισε ότι ζούμε σε αποκαλυπτικές ημέρες, όπου πολλές προφητείες των αγίων γίνονται πραγματικότητα και ειδήσεις. Υπογράμμισε ότι για τους πιστούς χριστιανούς οι προφητείες δεν προκαλούν σκανδαλισμό, αλλά ενισχύουν την πίστη, καθώς οι άγιοι που τις παρέδωσαν έχουν επιβεβαιωθεί με θαύματα και σημεία.

Προειδοποίησε για δύο κύριους κινδύνους: αφενός την απόρριψη των προφητειών ως «κουβέντες» από άπιστους, και αφετέρου την υπερβολική, νοσηρή ενασχόληση ακόμα και μέσα στην Εκκλησία. Πολλοί, αντί να εστιάζουν στη μετάνοια, την αγάπη προς τον Χριστό και τον πλησίον και τη συμμετοχή στα μυστήρια, σπαταλούν την ενέργεια του νου σε συνεχή παρακολούθηση, ανάγνωση και εικασίες για το «πότε θα γίνουν» τα προφητευόμενα γεγονότα.

Αυτό χαρακτήρισε ως ζήλο χωρίς ουσία και ως απόσπαση από την πραγματική πνευματική ζωή.Αντίθετα, παρουσίασε ως υγιή στάση το παράδειγμα ενός γιατρού που μελετά τις προφητείες επί 30 χρόνια με προσευχή, εξομολόγηση και θεία κοινωνία.

Αυτός διακρίνει ποια γεγονότα επιβεβαιώνουν τις προφητείες (όπως αυτές που αφορούν την Παλαιστίνη, την Τουρκία και την ελευθερία της Κύπρου), αλλά δεν αγχώνεται υπερβολικά· χρησιμοποιεί τις προφητείες για να ενισχύσει την πίστη του, χωρίς να χάνει τον κεντρικό στόχο της πνευματικής ζωής.Συνολικά, ο Μητροπολίτης Μόρφου επανέλαβε ότι η ουσία παραμένει η μετάνοια και η αγιότητα του καθενός. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ