Κοινωνία

Σε καραντίνα λόγω κορονοϊού οικισμός Ρομά στη Λάρισα – Αγοραστός: Ανησυχώ και για άλλους οικισμούς

Σε καραντίνα βρίσκεται ο οικισμός Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, καθώς μετά το πρώτο κρούσμα, οι εξετάσεις έδειξαν πως ακόμα 20 άνθρωποι είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, λήφθηκαν 29 δείγματα και τα 20 βρέθηκαν θετικά. Πρόκειται για ανθρώπους του στενού οικογενειακού κύκλου άλλου κρούσματος, κάτι που «ανοίγει παράθυρο αισιοδοξίας», όπως είπε, αλλά από την άλλη το στοιχείο αυτό μπορεί να μην λέει και τίποτα.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον αποκλεισμό της περιοχής, ενώ η περιφέρεια προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες συνεννοήσεις και έγινε ο κατάλληλος σχεδιασμός ώστε να μπορέσει να ελεγχθεί η περιοχή.

Σήμερα προγραμματίζεται συνάντηση όλων των εμπλεκομένων και των εκπροσώπων των εργαστηρίων που θα πάρουν πάνω από 200 δείγματα από τον οικισμό, και από τα αποτελέσματα αναμένεται να κριθεί και η διασπορά του ιού αλλά και ποια θα είναι τα επόμενα μέτρα.

Ανησυχώ και για άλλους οικισμούς Ρομά που είναι κοντά και με τον οποίον είχαν σχέσεις, κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...