φαρμακειο
Κοινωνία

Κορονοϊός και το συγκινητικό βίντεο των φαρμακοποιών (Βίντεο)

Μέσα στο βίντεο που είναι μια έμπνευση και δημιουργία του φαρμακοποιού Δημήτρη Μηνοβγιούδη από την Ραχώνα της Πέλλας, εμφανίζονται πάνω από 181 επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα. Εκτός από φωτογραφίες σημαντικά είναι και τα βίντεο, στα οποία οι φαρμακοποιοί δείχνουν τους σωστούς τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να αφαιρέσει την ειδική μάσκα από το πρόσωπο.

“Με αυτό τον τρόπο θέλαμε να δείξουμε πως και εμείς βρισκόμαστε καθημερινά στην πρώτη σειρά της μάχης κατά του κορονοϊού, αλλά και πως ανά πάσα ώρα και στιγμή είμαστε στο πλευρό όλων εκείνων που μας εμπιστεύονται” αναφέρει στο newsit.gr o φαρμακοποιός Δημήτρης Μηνοβγιούδης και συνεχίζει “Δυστυχώς κάποιοι μας κατηγόρησαν χωρίς να γνωρίζουν για αισχροκέρδεια. Στην πορεία τους αποδείξαμε πως είχαν άδικο, αφού πουλούσαμε, σύμφωνα με ότι αγοράζαμε. Σ’ αυτό τον αγώνα κατά του κορονοϊού συμμετέχουμε όλοι μαζί με σκυμμένο το κεφάλι γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί”.

Το κάλεσμα του φαρμακοποιού για την δημιουργία του συγκεκριμένου βίντεο, βρήκε σύμφωνους τους συναδέλφου του από κάθε σημείο της χώρας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στέλνοντας βίντεο και φωτογραφίες μέσα από τους επαγγελματικούς τους χώρους. “Ήταν πραγματικά συγκινητικό αυτό που συνέβη γιατί μια που το αποφασίσαμε και μια που ξεκίνησε να καταφθάνει σιγά σιγά το υλικό. Θέλαμε να στείλουμε και ένα δικό μας μήνυμα μέσα από αυτό και πιστεύω πως τα καταφέραμε”  εξηγεί ο Δημήτρης Μηνοβγιούδης.

Στην συνέχεια περιγράφει τι ακριβώς συμβαίνει αυτό διάστημα σχετικά με τις συνταγές και τα φάρμακα. “Έχει αλλάξει η διαδικασία αφού οι περισσότεροι γιατροί δεν γράφουνε πλέον φάρμακα όπως έγραφαν, με αποτέλεσμα όλο το βάρος να έχει πέσει σ’ εμάς. Δίνουμε τα φάρμακα με υποσχετική, αυτό σημαίνει ότι τα προ χορηγούμε και θα περιμένουμε κάποια στιγμή τον γιατρό να μας φέρει την συνταγή. Εύχομαι πως θα κυλήσουν όλα καλά με την διαδικασία αυτή”.

https://web.facebook.com/farmakopoioi.blogspot.gr/videos/634892560626750/?v=634892560626750

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ