χιονια
Κοινωνία

Φθιώτιδα - Ανέβηκε η στάθμη του Σπερχειού ποταμού λόγω κακοκαιρίας

Έντονη κακοκαιρία που δεν θυμίζει Απρίλιο με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Φθιώτιδας και έντονες βροχοπτώσεις υπάρχει σε περιοχές της Λαμίας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η δυτική Φθιώτιδα και η Ευρυτανία δέχτηκε σφοδρή χιονόπτωση, που σπάνια παρατηρείται Απρίλιο μήνα, καθώς στα ορεινά χωριά των Βαρδουσίων αλλά και ανατολικότερα μέχρι την Παλαιά Γιαννιτσού το χιόνι ξεπέρασε τους 40 πόντους.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής και στα Τρίκαλα, σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας όπου το υψόμετρο ξεπερνά τα 900 μέτρα. Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν τη νύχτα που πέρασε και τα ξημερώματα στο ορεινά της Ηπείρου.

χιονια

Την ίδια ώρα, κλειστή παραμένει η πρόσβαση στη γέφυρα του Παλιουρίου, με τις Αρχές να απευθύνουν έκκληση στους κτηνοτρόφους να μην επιχειρήσουν να περάσουν από το σημείο. Φαίνεται πως η στάθμη του ποταμού Σπερχειού έχει ανέβει επικίνδυνα, τόσο στο σημείο όσο όμως και ανατολικότερα στην πεδιάδα της Λαμίας με το νερό να απειλεί την πρόσβαση στα γύρω χωριά. Προληπτικά πάντως έχει κλείσει και εντός της Λαμίας ο Ξηριάς στον «Κένταυρο».

Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση αντιμετωπίζει όμως και ο Δήμος Λοκρών με την Πολιτική Προστασία να είναι από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου έξω με το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους προκειμένου να διευθετήσουν την έξοδο των υδάτων.

πλημμύρα

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν σε Λοκρίδα, Τυμφρηστό, Κωπαΐδα, Ροβιές – Ήλια, Κρίκελλο και ορεινή Φωκίδα.

Η ΕΜΥ προβλέπει βαθμιαία εξασθένηση της κακοκαιρίας από το απόγευμα της Κυριακής, με τα χιόνια όμως από αργά το βράδυ να κατεβαίνουν ταυτόχρονα σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ