ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Επιτροπή κορωνοϊού: Αναστολή λειτουργίας μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα - 1.212 τα κρούσματα

Στους 43 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό την Ελλάδα, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα. Τα κρούσματα είναι 1.212 με τα νέα να ανέρχονται σε 56.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Επιτροπή ενέκρινε την χορήγηση φαρμάκου το οποίο θα δίνεται τόσο σε ασθενείς στα νοσοκομεία όσο και σε άτομα δεν νοσηλεύονται. Όσοι δεν νοσηλεύονται θα συμπληρώνουν ειδικό έντυπο και στη συνέχεια θα μπορούν να προμηθευτούν το φάρμακο.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών λέγοντας πως δεν πρέπει να διακόπτεται. Συστήνεται ο έγκυρος εμβολιασμός των παιδιών μέχρι την ηλικία των 2 ετών, ιδιαιτέρως για τα πρώτης προτεραιότητας. Για τα παιδιά άνω των 2 ετών θα προγραμματιστούν εκ νέου οι επαναληπτικές δόσεις.

Πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος, αφού προβλήθηκε επιβάτης. Ελέγθηκε το πλήρωμα.

«Είμαστε στη φάση του μετριασμού. Σε αυτή τη φάση είναι το ποιο αποτελεσματικό μέτρο που μπορούσαμε να έχουμε» είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Δεν θα ξεχάσω τη συζήτηση που είχα με τον Μανώλη Γλέζο. Ας αντιμετωπίσουμε και εμείς ηρωικά την πανδημία», κατέληξε.

Όσοι ολοκληρώνουν το 14ημερο της καραντίνας στα σπίτια τους, είπε ότι για τις ήπιες μορφές, υιοθετούνται όλο και περισσότερο κλινικά κριτήρια που δεν περιλαμβάνουν τον εργαστηριακό έλεγχο. Για παράδειγμα να μην έχεις τρεις μέρες πυρετό, είναι κλινικό κριτήριο. Ουσιαστικά δεν είναι απαραίτητος ο εργαστηριακός έλεγχος γι αυτούς, όπως είπε.

«Θα περιμένουμε με υπομονή, οποιαδήποτε εκτίμηση έχει αβεβαιότητα. Τουλάχιστον τρεις επιστημονικές πηγές που κάνουν μαθηματικά μοντέλα μας λένε ότι παραμένουμε σε μία κατάσταση βραδείας διασποράς της νόσου για να προετοιμαστούμε καλύτερα» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

«Αναστολή της λειτουργίας της μονάδας 5 της ΔΕΗ»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως αναστέλλεται η λειτουργία της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για τουλάχιστον 30 μέρες. Επίσης όλες οι μονάδες λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό.

Έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι και διαπιστώθηκε πως 22 που επέστρεψαν από το εξωτερικό παραβίασαν όρους καραντίνας.

«Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλήσουμε αρνιά με φίλους» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Βόλτες για ώρες μακριά από το σπίτι εξυπηρετούν τον ιό. Αν κάποιοι δεν εξυπηρετούν τους νόμους η επιλογή είναι περισσότερα μέτρα. Μέχρι τώρα έχουμε διανύσει δρόμο και είμαστε ακόμα στην αρχή. Πρέπει να μείνουμε σπίτι, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς εξαιρέσεις» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ