σουπερ μαρκετ
Κοινωνία

Κορωνοϊός: 4 χρήσιμες συμβουλές τα ψώνια εν μέσω πανδημίας

Με τις συνθήκες καραντίνας που έχουν επιβληθεί σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, για να να αποτραπεί η διάδοση του κορονοϊού, οι καθημερινές δραστηριότητες όπως τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ ή επίσκεψη σε ένα φαρμακείο, θα είναι διαφορετικές για κάποιο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθούν μερικές συμβουλές από τον Guardian σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να κρατάτε τη φυσική σας απόσταση, ενώ αγοράζετε βασικά τρόφιμα και ιατρικά προϊόντα.

1. Μείνετε 2 μέτρα μακριά από άλλους πελάτες και προσωπικό

Διατηρήστε απόσταση από τους ανθρώπους στο δρόμο από και προς τα καταστήματα, και όταν βρίσκεστε μέσα σε αυτά, αν είναι δυνατόν. Να είστε υπομονετικοί και να περιμένετε τη σειρά σας για να έχετε πρόσβαση σε προϊόντα σε ψυγεία και καταψύκτες.  Τα σούπερ μάρκετ βοηθούν στο να γίνεται αυτό, με τον περιορισμό του αριθμού των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα σε ένα κατάστημα ανά πάσα στιγμή. Κατά την αγορά των προϊόντων σας, προσπαθήστε να κρατήσετε την απόσταση σας από τους εργαζόμενους μέσα στο κατάστημα. Με τα ταμεία αυτοεξυπηρέτησης, ίσως δεν έχετε άλλη επιλογή από το να έρθετε σε επαφή με επιφάνειες που έχουν ακουμπήσει πολλοί άνθρωποι. Αποφύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας μέχρι να πλύνετε τα χέρια σας.
 

2. Αγοράστε μόνοι σας, όχι σε ομάδες

Σαφώς θα υπάρχουν εξαιρέσεις: για παράδειγμα, γονείς με μικρά παιδιά που δεν μπορούν να μείνουν στο σπίτι, αλλά όπου είναι δυνατόν θα πρέπει να προσπαθήσετε να ψωνίσετε μόνοι σας. Αυτό θα μειώσει τον αριθμό των ατόμων μέσα στα καταστήματα, διευκολύνοντας την επίτευξη της φυσικής απομάκρυνσης. Μειώνει επίσης τον αριθμό των ατόμων στο σπίτι σας που είναι εκτεθειμένα σε εξωτερικούς χώρους. Θυμηθείτε: οι μελέτες δείχνουν ότι, κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι μπορούν να έχουν κορονοϊό για πέντε ημέρες πριν εμφανίσουν συμπτώματα και όλο αυτό το διάστημα μπορεί να το μεταδίδουν άθελά τους.

3. Αγοράστε μόνο τα βασικά πράγματα που χρειάζεστε

Είναι φυσικό οι άνθρωποι να ανησυχούν για το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλεισμένοι σε εσωτερικούς χώρους απομονωμένοι για 14 ημέρες και θέλουν να έχουν απόθεμα. Ωστόσο, η λογική πανικού-αγοράς σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει έλλειψη τροφίμων και ιατρικών προϊόντων για τους ανθρώπους που στηρίζονται σε αυτά. Εάν όλοι αγοράζουν μόνο αυτά που χρειάζονται, θα είναι αρκετά για όλους.

4. Χρησιμοποιήστε υπηρεσίες παράδοσης όπου είναι δυνατόν

Όσο λιγότεροι άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους και στα καταστήματα, τόσο λιγότερες πιθανότητες υπάρχουν οι άνθρωποι να κολλήσουν από τον κορονοϊό. Εάν μπορείτε να πάρετε τις υπηρεσίες παράδοσης, αυτό θα μειώσει τον αριθμό του χρόνου που πρέπει να φύγετε από το σπίτι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ