Σημαία άνω των 100 ετών
Κοινωνία

Σημαία άνω των 100 ετών κυματίζει σε μπαλκόνι της Θεσσαλονίκης

Τη σημαία που του άφησαν ο παππούς του και ο πατέρας του αναρτά στο μπαλκόνι του σε όλες τις εθνικές επετείους ο 54χρονος Γιώργος Πολυχρονιάδης. Πρόκειται για μια σημαία ξηράς, άνω των 100 ετών, τετράγωνη και κυανού χρώματος που φέρει στο μέσον της λευκό σταυρό και κυματίζει στην περιοχή της Σταυρούπολης ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πολυχρονιάδης σημείωσε: "Με κάθε ανάρτηση της σημαίας θυμάμαι πολλά. Η οικογένειά μας ήταν αγωνιστική". Όπως είπε ο παππούς του ήταν πολεμιστής στη Μικρά Ασία και με την επιστροφή του στην Ελλάδα παντρεύτηκε. Από τότε ξεκίνησε η ιστορία της σημαίας και μετά από κάμποσα χρόνια πέρασε στα χέρια του μπαμπά του. "Ο πατέρας μου ήρθε να ζήσει στη Θεσσαλονίκη και κάποια στιγμή ο παππούς μου, ερχόμενος στην πόλη, του την χάρισε, θέλοντας να του δείξει πως τον σκέφτεται. Όταν ήμουν παιδί κάθε φορά που βγάζαμε τη σημαία στο μπαλκόνι ο πατέρας μας έλεγε ιστορίες. Τώρα, που πέρασε στα χέρια μου τη βγάζω κι εγώ σε κάθε εθνική εορτή", αναφέροντας πως η συγκεκριμένη σημαία στη συνέχεια θα παραμείνει «προίκα» στην κόρη του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης