Κοινωνία

Καραντίνα: Ποια είναι τα τρόφιμα που χρειάζεται κανείς;

Η εξάπλωση του κορωνοϊού και τα νέα μέτρα φέρνουν αλλαγές στην καθημερινότητα και σίγουρα μας αναγκάζει να πάρουμε έκτακτα μέτρα. Πολλοί πολίτες μάλιστα θα χρειαστεί να μείνουν στο σπίτι μαζί με τις οικογένειές τους για δύο εβδομάδες.

Το βασικό είναι να μην ξεμείνει κανείς από φαγητό και ήδη πρώτης ανάγκης σε σε περίπτωση που είτε έχετε αρρωστήσει και δεν μπορείτε να βγείτε έξω, είτε ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες που πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Δείτε λοιπόν μερικές έξυπνες και χρήσιμες συμβουλές για αγορές που πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που χρειαστεί να μείνετε σε καραντίνα για 14 ημέρες:

Προμήθεια σνακ

 

Το ότι θα μείνετε στο σπίτι για πολλές μέρες δε σημαίνει ότι δε χρειάζεστε ενέργεια και δε θα πεινάτε. Εκτός από φαγητά, καλό είναι να έχετε στα ντουλάπια και το ψυγείο και σνακ. Μεταξύ αυτών είναι οι ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών, αλλαντικά, τυρί, φρούτα και συσκευασμένους χυμοί φρούτων. Αυτά θα σας παρέχουν πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και βιταμίνες.

Αποθέματα σε καφέ, τσάι και ζάχαρη

 

Αν η αγαπημένη σας συνήθεια είναι ο καφές τότε θα ξέρετε ότι η περίπτωση να ξεμείνετε δεν είναι καθόλου καλή. Ελέγξτε ότι στο ντουλάπι υπάρχει αρκετός καφές και ζάχαρη και επειδή σε περιπτώσεις ιώσεων είναι απαραίτητα και τα ροφήματα βοτάνων, μην παραλείψετε και το τσάι.

Επιλογή προϊόντων μακράς διαρκείας

 

Μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες και κατεψυγμένα προϊόντα είναι ιδανικά για να προετοιμάζετε εύκολα καθημερινά γεύματα, χωρίς να έχετε το άγχος ότι πρέπει να τα καταναλώσετε γρήγορα για να μην χαλάσουν. Βέβαια, δεν εννοούμε να αδειάσετε τα ράφια του σουπερμάρκετ, αλλά να υπολογίσετε με προσοχή και σύνεση πόσα πακέτα θα χρειαζόσασταν για αυτό το διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν θα τρώτε κάθε μέρα κάτι από αυτά. Με 4 πακέτα από μακαρόνια, ρύζι και όσπρια στο ντουλάπι, 5-6 κονσέρβες από ψάρια και ντοματάκια, καθώς και 3-4 πακέτα από κατεψυγμένα λαχανικά και θαλασσινά έχετε καλυφθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης