Κοινωνία

Επιστολή στον κ. Χρυσοχοϊδη: Θα «ξηλωθούν» οι χούλιγκαν – αστυνομικοί;

Προς κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη,
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Παρακολούθησα ένα video της ιστοσελίδας politischios.gr, τους δημοσιογράφους της οποίας συγχαίρω για την εξαιρετική τους δουλειά, στο οποίο φαίνονται αστυνομικοί να δρουν ως χούλιγκαν σε εκτός έδρας αγώνα. Χωρίς να έχουν διακριτικά, αλλά χρησιμοποιώντας υπηρεσιακό εξοπλισμό (κράνη και γκλοπ) φαίνεται να χτυπούν κατοίκους της περιοχής, να σπάνε αυτοκίνητα, να χυδαιολογούν και να χειρονομούν.

 του Μανώλη Καλουδά

Προσωπικά δεν έχω ξαναδεί αντίστοιχες εικόνες. Δηλαδή έχω δει και μάλιστα να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια μου, αλλά οι πρωταγωνιστές ταραξίες δεν ήταν αστυνομικοί, αλλά χούλιγκαν. Χούλιγκαν κανονικοί και το περιστατικό που σας αναφέρω έγινε έξω από γήπεδο.

Πρώτη φορά είδα αστυνομικούς, ντυμένους με πολιτικά, να βαράνε όλοι μαζί έναν, πρώτη φορά είδα να σπάνε σταθμευμένα αυτοκίνητα επειδή είχαν χιώτικες πινακίδες. Αυτά οι εικόνες είναι ντροπή για τη χώρα, ντροπή για τη Δημοκρατία, ντροπή για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ντροπή και για τη δική σας πολιτική πορεία.

Το περιστατικό αυτό ήρθε να δώσει συνέχεια σε μία σειρά προηγούμενων περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας και αστυνομικής βίας. Θυμίζω την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στο Κουκάκι με τον ξυλοδαρμό του σκηνοθέτη, Δημήτρη Ινδαρέ, θυμίζω την εισβολή αστυνομικών σε σινεμά που έπαιζε την ταινία Τζόκερ, θυμίζω τον αστυνομικό που έβγαλε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ, θυμίζω τον αστυνομικό που πυροβόλησε το αυτοκίνητο κάποιου πολίτη με τον οποίο τράκαραν και πολλά άλλα.

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση.

Εδώ δεν μιλάμε πλέον για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά για γενικευμένη έξαρση ανομίας και αστυνομικής βίας επί των δικών σας ημερών.

Ερωτώ:

  • Οι αστυνομικοί – μπαχαλάκηδες που συμμετείχαν στα επεισόδια στη Χίο θα τιμωρηθούν όπως θα τιμωρούνταν οποιοσδήποτε άλλος πολίτης;
  • Οι αστυνομικοί – μπαχαλάκηδες που συμμετείχαν στα επεισόδια στη Χίο θα τεθούν, επίσης, σε διαθεσιμότητα;

Ή θ’ ακούσουμε για ακόμη μια φορά το γενικόλογο «διατάχθηκε ΕΔΕ και θ’ αποδοθούν οι ευθύνες;».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές